728x90 AdSpace

28 de gen. 2011

No hi haurà jubilació obligatòria i generalitzada als 67 anys

Principi d'acord sobre les jubilacions

  • No hi haurà jubilació obligatòria i generalitzada als 67 anys
  • Encara no s’han tractat la jubilació ni les pensions del funcionariat (incloses classes passives)
  • Des del ministeri, s’ha mostrat repetidament predisposició a trobar una solució específica per al professorat.Govern i sindicats han encarrilat les negociacions sobre la reforma de les pensions per arribar a un principi d’acord.

CCOO propicia un acord global que inclogui una nova prestació per a les persones aturades sense cobertura, polítiques per a l’activació de l’economia, i avenços en negociació col·lectiva.

Els sindicats han obligat el govern a canviar la seva posició i retirar l'obligació de jubilar-se als 67 anys, canviant l’obligatorietat per un model flexible, que té en compte la voluntat i preveu compensacions. S’ha retirat així mateix la xifra de 41 anys cotitzats per al càlcul de les pensions. El principi d’acord preveu jubilació ordinària als 65 anys i 100% de la base reguladora per a 38,5 anys cotitzats

Els òrgans de decisió de CCOO s’aniran reunint fins l’ 1 de febrer, en què se celebrarà Consejo Confederal, per estudiar els termes del principi d’ acord i decidir sobre la seva aprovació. La Comissió Executiva de la Federació d’Ensenyament estudiarà la situació aquest divendres en convocatòria urgent i extraordinària.

La jubilació i les pensions en el règim general de la seguretat social:

· Es manté la jubilació ordinària als 65 anys
· Es manté la jubilació parcial als 61 anys
· La jubilació anticipada als 63 anys passa a ser un dret de la persona, no és necessari l’acord de l’empresa.
· S’establiran incentius al retard en l’edat de jubilació.
· Dones i homes, per cura de fills i filles: es mantindrà la cotització quan es deixi la vida laboral per cura de fills 9 mesos per fill, amb un màxim de 2 anys.
· Joves: a efectes de cotització, es reconeixen els períodes en formació o investigació.


Encara no s’han tractat la jubilació i les pensions del funcionariat i classes passives


La matèria tractada fins ara fa referència al Règim General de la Seguretat Social.

S’ha acordat traslladar a la mesa del diàleg social en la Funció Pública els temes de classes passives, el desenvolupament de l’Estatut Bàsic de la Funció Pública i la situació del malmès acord d’empleats i empleades públics. Haurem d’esperar encara uns dies per a aquesta negociació. Des del ministeri, s’ha mostrat repetidament predisposició a trobar una solució específica per al professorat.


  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: No hi haurà jubilació obligatòria i generalitzada als 67 anys Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top