728x90 AdSpace

8 de juny 2011

Concentració a Barcelona per dir ‘Sí a l’ensenyament en català!’: 9-J, plaça del Rei

Concentració el proper dijous 9 de juny, a les 19 h, a la plaça del Rei de Barcelona, sota el lema “Sí a l’ensenyament en català”

Somescola.cat, integrada per entitats cíviques i educatives de Catalunya, i l’entitat Espai País Valencià convoquen una concentració el proper dijous 9 de juny, a les 19 h, a la plaça del Rei de Barcelona, sota el lema “Sí a l’ensenyament en català”. L’acte es farà simultàniament a les concentracions que sota el lema “Sí al valencià” tindran lloc a diferents poblacions del País Valencià. A la concentració hi assistiran representants de les entitats convocants i del món educatiu.

Aquesta reacció arriba després que el govern de Francisco Camps hagi anunciat l’elaboració d’un decret que pretén capgirar el model educatiu del País Valencià posant fi a les línies en valencià i, per tant, a més de 25 anys d'immersió lingüística. Aquesta mesura se suma a les recents sentències del Tribunal Suprem espanyol (26/05/2011), que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular en l’ensenyament i posen en perill el model d’escola catalana que ha funcionat amb èxit els últims 30 anys. A això cal sumar-hi la intenció, expressada pel president electe de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, de suprimir el model d’immersió lingüística vigent a les escoles de les Illes. Aquests tres exemples posen de manifest que el model d’ensenyament en llengua catalana corre perill en els territoris on aquesta llengua és pròpia. I, amb ell, el model de cohesió social i qualitat pedagògica que representa.

Pel futur de l’ensenyament en català, no hi faltis!

T’animem també a adherir-te al manifest “Sí al valencià”, promogut per la Federació Escola valenciana: http://escolavalenciana.com/categorias/index/429

I, si encara no ho has fet, a adherir-te al manifest de Somescola.cat en suport al model d’escola catalana: http://www.somescola.cat/www/somescola/ca/manifest.html

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: Concentració a Barcelona per dir ‘Sí a l’ensenyament en català!’: 9-J, plaça del Rei Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top