728x90 AdSpace

1 de des. 2011

ACOMIADEN EL SECRETARI GENERAL DE LA SECCIÓ SINDICAL DE CCOO AL MEMORIAL DEMOCRÀTIC


La secció sindical de CCOO denunciava des de feia mesos la falta de direcció i irregularitats en la gestió actual i passada de la institució pública

El secretari general de la Secció Sindical de CCOO del Memorial Democràtic va ser acomiadat dimarts passat, 29 de novembre, pel director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Joan Auladell, en nom de la presidenta del Memorial Democràtic i vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. Aquest treballador des del maig del 2011, ha patit un acomiadament presentat com a “objectiu per causes econòmiques i organitzatives” sense cap tipus de preavís i mentre es trobava de baixa mèdica.

En un context de retallades i agressió sense precedents als treballadors i treballadores de la Generalitat i als drets i llibertats sindicals, i quan ja hi ha les primeres sentències judicials que titllen de nuls o improcedents acomiadaments d’aquesta mena en empreses públiques, l’acomiadament del secretari general de CCOO al Memorial Democràtic és un abús inadmissible que es produeix, significativament, tres setmanes després que, com a representant sindical, registrés una carta dirigida a la vicepresidenta del Govern on CCOO sol·licitava formalment una reunió i denunciava les moltes irregularitats que pateix la plantilla del Memorial Democràtic, fruit de la mala gestió tant dels anteriors com dels actuals responsables polítics i gestors de la institució. Entre d’altres temes es sol·licitava, com estableix la llei, l’avaluació del risc psicosocial de tot el personal de la institució. Val a dir que la plantilla pateix des de fa mesos tot tipus d’arbitrarietats, estrés i angoixa derivats de les incerteses polítiques que pesen sobre el futur de la institució, de la falta de direcció, de la inexistència d’un organigrama clar de comandament intern i de la preceptiva relació de llocs de treball, així com de la supressió dels complements salarials que cobraven 27 dels 34 treballadors i de la denúncia d’irregularitats en un recent informe de la Sindicatura de Comptes.

CCOO vol deixar clar que cap de les irregularitats comeses ni en l’etapa anterior ni en l’actual són imputables ni responsabilitat dels treballadors i treballadores, que són els primers interessats en la seva resolució. Tampoc pressuposen tràfic d’influències ni corrupció per part dels professionals de la institució, com insidiosament s’ha volgut presentar en alguns mitjans de comunicació per desprestigiar la tasca del Memorial Democràtic.

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: ACOMIADEN EL SECRETARI GENERAL DE LA SECCIÓ SINDICAL DE CCOO AL MEMORIAL DEMOCRÀTIC Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top