728x90 AdSpace

21 de des. 2011

L’AVANTPROJECTE DE LLEI DELS PRESSUPOSTOS DESCOBREIX LA VERITABLE MAGNITUD DE LES RETALLADES

 NOTA: en aquesta entrada hi ha 2 parts: la paga de nadal, i les mesures que incorpora el projecte de pressupostos que ahir va aprovar el Govern.. No deixis de llegir les 2 novetats!.

Full amb les mesures que el Govern pretén imposar (NOU increment de la jornada lectiva,...) (PDF)


Recurs individual en format DOC per imprimir, reclamant...  (+)

Info sobre la PAGA DE NADAL

Trilers o inútils?
 La Generalitat ens pispa part de la paga de desembre! Que no ens enganyin!


CCOO us anima a presentar dijous 22D el recurs. Com es pot fer?

Companys, companyes

Us presentem el model de recurs de reposició que hem de presentar URGENTMENT... És el primer que hem preparat i fa referència la normativa de l'IRPF.

Us proposem que el signeu totes les persones del centre, de manera individual, i amb la còpia corresponent es portin a les oficines de registre (SSTT o qualsevol altre Departament...). Us podeu organitzar per centres: dues persones poden recollir totes les reclamacions i portar-les al registre.

CCOO us pot ajudar i assessorar

Dijous 22D les persones delegades de CCOO estarem presents als diferents SSTT (i al Consorci) d'ensenyament entre les 12 i les 13 h per a ajudar-vos a presentar-los o resoldre altres dubtes. Hem d'omplir les oficines de registre amb milers de reclamacions!

Ja ho sabeu: dijous 22D de les 12 a les 13h us hi esperem als diferents SSTT amb els recursos dels companys/es del vostre centre. No oblideu portar les còpies pel registre.

La Generalitat ha decidit, com tothom sap, no pagar la paga extra aquest  mes de desembre. 
Avui dia 21 ens pagava el salari corresponent a aquest mes (més la productivitat en el cas del personal d’Administració i tècnic i laboral) i el 28 està previst pagar una part de la paga extra (80%), deixant la resta pel proper any.
Malgrat això a la paga de desembre l’han aplicat la totalitat de les retencions de l’IRPF, tant del que ens paguen ara, com del que ens queden a deure; per aquest motiu la quantitat que ens trobarem al nostre compte corrent no serà la mateixa que al mes de novembre, si no molt menys.
Per aquest motiu us animem a presentar un recurs per que, entenem, que aquesta mesura es il·legal, i confirma la incapacitat d’aquest Govern “dels millors”, i el menyspreu cap a les persones treballadores de l’Administració de la Generalitat!.
Adjuntem el model de recurs i us animen a presentar-lo per que no els podem permetre tanta incapacitat o tanta mala fe. - Aquest model de recurs és pel personal funcionari, el del personal laboral ho enviarem properament.
 
Fem front a les agressions!
CCOO CONCENTRACIÓ PARLAMENT

El Departament informa que ha pagat el sou mensual de desembre sense la paga extra i ha descomptat l'IRPF del sou i de l'extra.
Estem fent recerca de tota la info per mantenir-vos informats/ades... 
I prepara't per la concentració d'aquesta tarda: hem d'omplir la Ciutadella!

La part del líquid que hem cobrat  correspon al salari mensual.
•       No s’ha cobrat res en concepte de paga extra.
•       La retenció practicada però, correspon a les dues quantitats; és a dir, al salari i a la paga extra que encara no hem cobrat. Això explica perquè hem cobrat menys que al mes de novembre. 


El personal laboral ha cobrat el salari més el complement de productivitat. La retenció practicada correspon a la totalitat del cobrat i a la paga extra que encara no han cobrat.

Quan cobrarem la paga? 

Cobrarem el 80% de la paga, com a mínim, segons informacions del Departament, el 28 de desembre.

•       Aquest càlcul afecta a tot el personal de la Generalitat.

Amb aquesta retenció doble, sense haver cobrat la paga extra,  estem sufragant la mala gestió econòmica i l'endeutament del Govern de la Generalitat.
 
 

En cap moment ens han comunicat cap mena d’informació sobre aquest canvi.

 
Estem fent recerca de tota la info per mantenir-vos informats/ades... 
I prepara't per la concentració d'aquesta tarda: hem d'omplir la Ciutadella!

*********************************************
L’AVANTPROJECTE DE LLEI DELS PRESSUPOSTOS DESCOBREIX LA VERITABLE  MAGNITUD DE LES RETALLADES

La publicació de l’avantprojecte de llei dels pressupostos ha posat de manifest la veritable magnitud de les retallades. El Govern ha imposat noves mesures que han estat amagades als representants de les empleades i empleats públics durant la « paròdia » de negociació a què ens han obligat  en  la mesa general de la funció pública.

Aquestes són les novetats:

 • Nou increment de la jornada lectiva: Per poder atendre l’increment d’escolarització del curs 2012/13  s’incrementa de nou la jornada lectiva  del professorat: +1 h primària: 1.395 interins menys. +1 h secundària: 1.418 interins menys
 • Flexibilitat i polivalència de les atribucions docents: el Govern pretén modificar els criteris amb què es calculen les plantilles flexibilitzant l’atribució docent del professorat. Això pot implicar, per exemple, que els horaris es completin assignat al professorat hores lectives d’especialitats docents diferents a la pròpia.
 • Noves exigències per al reconeixement dels estadis de promoció docent és a dir, es demanaran més anys per tal de poder tenir dret a l’estadi (ja no seràn 6 anys, seran més…o molts més!!!)

D’altra banda:

 • No es concreta la quantitat del complement específic que ens han de reduir. La mesura afecta a tot el personal del sector públic, incloses les Universitats. Per al personal laboral es preveu que la redució es produeixi a través de la negociació col·lectiva però si no s’arriba a un acord abans de l’1 de maig de 2012, la reducció s’aplicarà a les retribucions de juny i de desembre. Com que la reducció tindrà carácter proporcionals, en el cas, per exemple, d’un docent de secundària poem estar parlant d’una reducció de més de 2000 euros.
 • Es suspèn definitivament la millora econòmica que completava la prestació per incapacitat temporal i s’anulen es deixen sense efecte les condicions regulades pels convenis col:lectius  que tinguin relació directa amb aquesta millora. A partir del tercer més de baixa, hi haurà una pèrdua retributiva que pot superar els 500 euros.
 • Es confirma que no s’atorgaran els ajuts als empleats i empleades pel concepte de Fons d’Acció Social.
 • Durant l’exercici 2012 no es percebran les retribucions en concepte de complement de productivitat (afecta al personal laboral).
 • Per segon any consecutiu la Generalitat no farà cap aportació al pla de pensions (que suposa salari diferit)
 • No hi haurà oferta d’ocupació pública nova  i se suspèn l’execució   Per tant, no es recupararan les places d’oposició pactades que restaven pendents d’ofertar-se.
 • Per al personal que les cobrava, no es reconeixeran percepcions en concepte d’ajut per al menjar del personal.
 • Les reduccions de jornada per cura de fill tindran una reducció proporcional en les retribucions. No es cobrarà el 100% del salari durant el primer any de reducció com fins ara. Es podrà demanar la reducció fins als 12 anys del menor.


I per acabar…la joia de la corona!!!

Suspensió d’acords i pactes i inapliació de convenis col·lectius:

D'acord amb l'article 38.10 de la Llei 7/2007, del 12 d'abril, de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, ateses les excepcionals circumstàncies econòmiques que comporten el necessari redimensionament de la despesa pública, resten suspesos parcialment tots els acords i pactes sindicals signats en l'àmbit del personal funcionari i estatutari en els termes estrictament necessaris per a la correcta aplicació d'aquesta llei.

Així mateix, esdevenen inaplicables les clàusules contractuals o les condicions regulades pels convenis col·lectius en l'àmbit del personal laboral que contradiguin el que disposa aquesta llei.


El Govern ha mostrat una total falta de respecte als treballadors i treballadores públics imposant mesures de forma unilateral i expeditiva ocultant-les als seus representants amb el clar objectiu de desmobilitzar el professorat abans de l’aprovació d’aquest avantprojecte.


CCOO fa una crida a la participació en totes les mobilitzacions que plantegem contra l’atac més greu que ha patit la funció pública de Catalunya en democràcia.************************

 Comunicat unitari

Els sindicats sotasignats  denunciem que el Departament ha pagat  la nòmina del mes de desembre però li ha aplicat el descompte d’IRPF  corresponent,  i a més i a més l’IRPF de la paga extraordinària que encara no ha abonat.


Rebutgem aquest nou engany que continua menyspreant el valor del nostre treball. Els sindicats sotasignats considerem absolutament inacceptable aquest fet i que sens descompti l’IRPF sense pagar-nos els diners que ens corresponen i a més ho facin  de forma opaca i poc transparent.


Els sindicats sotasignats cridem al professorat a participar activament en la concentració d’aquesta tarda al Parlament entre les 17’30-19’30h i a mostrar el seu rebuig i indignació als seus centres de treball demà dia 22 concentrant-se a les portes del centre bé a les hores del pati o del migdia, fent sonar les sirenes, xiulets, o amb qualsevol tipus de soroll i posant cartells i pancartes amb diversos lemes. En aquest sentit us suggerim: “EL GOVERN ENS ROBA”
CCOO     USTEC·STEs     ASPEPC·SPS    FETE-UGT     CGT • Comenta amb Blogger
 • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: L’AVANTPROJECTE DE LLEI DELS PRESSUPOSTOS DESCOBREIX LA VERITABLE MAGNITUD DE LES RETALLADES Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top