728x90 AdSpace

24 de gen. 2012

Carta a les famílies destacant les retallades en educació

 (Carta en RTF +)

Benvolgudes famílies,

L’ensenyament públic de Catalunya està patint els efectes d’una política d’austeritat molt agressiva que recau implacablement, i de forma injusta, en aquelles persones que més necessitem els serveis públics d’aquest país.

•    Catalunya és la comunitat que més retalla en educació


La disminució del pressupost en educació a Catalunya dels dos últims anys és del 13,75%, la més gran que s’ha produït en totes les comunitats autònomes.

•    Com afecta això a l’educació dels nostres fills i filles?


El sistema educatiu ha rebut aquest curs 21.000 alumnes nous que haurien necessitat un increment de més de 1.900 professors i professores per ser atesos amb un garanties de qualitat. En canvi, als nostres centres educatius hi ha 340 places de professorat menys.

Sabeu com s’han atès?. S’han incrementat el nombre d’alumnes per aula. S’han eliminat els reforços universals a l’alumnat. S’han suprimit les persones de suport a l’atenció educativa a les aules i programes educatius. S’està portant els centres i els seus professionals al límit. Menys qualitat en l’atenció educativa.

•    S'ha retallat en personal de suport com vetlladores, tècnics d’educació, auxiliars i educadores d'educació especial. S’han reduït a la meitat les prestacions de serveis com les vetlladores, personal que té cura dels alumnes amb més dificultats. Menys serveis essencials per als alumnes amb més dificultats.

•    L’aportació de la Generalitat per al funcionament de les llars d’infants públiques es redueix en més d’un 60%. Les famílies hauran d’aportar molt més si es vol mantenir el servei. L’escola bressol pública s'ha de considerar com una inversió en la millora de la societat actual i no com una despesa. En aquest context, les escoles bressol públiques esdevenen del tot insostenibles: menys oferta educativa pública i de qualitat a on els infants i les famílies més ho necessiten.

•    Desapareix la compensació de beques i ajuts als estudis: Menys polítiques d’ajut per ampliar el servei educatiu al màxim de persones.

•    El finançament dels programes de qualificació professional inicial, l’única oferta educativa creada per donar continuïtat als alumnes amb dificultats d’educació secundària obligatòria, és menor que la de l’any anterior, que ja era del tot insuficient. Menys oferta dels recursos necessaris per combatre el fracàs i l’abandonament escolar.

És difícil d’entendre com es pot assolir l’èxit escolar de tot l’alumnat sense inversió, incrementant les ràtios,  reduint professionals de l’educació i els programes de suporta l’alumnat, desapareixent els plans de formació de docents, retallant les beques, les activitats extraescolars, etc.
Per tal d’oposar-se a aquestes retallades, us animem a participar a la manifestació ciutadana convocada per la Plataforma Prou Retallades i el Fòrum Social Català.

•    BARCELONA a les 17'00h - Rambla Catalunya/Ronda Universitat

          BARCELONA: Punt de trobada dels sectors educatius:
          plaça Catalunya/Rambles (vorera mar), a les 17:00 h


•    TARRAGONA a les 17'30h - Rambla Nova (Estàtua dels Despullats)

•    GIRONA a les 12'00h - Plaça de la Independència

•    LLEIDA a les 17'30h - Plaça Ricard Vinyes


L'equip docent  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: Carta a les famílies destacant les retallades en educació Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top