728x90 AdSpace

31 de gener de 2012

La Secció sindical de CCOO a la UAB demana la dimissió de la rectora i la convocatòria d'eleccions a la Universitat


Comunicat de premsa de la Secció Sindical de CCOO a la UAB

LA SECCIÓ SINDICAL DE CCOO A LA UAB DEMANA LA DIMISSIÓ DE LA RECTORA I LA CONVOCATÒRIA D’ELECCIONS A LA UNIVERSITAT

La rectora i el seu equip han conduït a la UAB a les portes d’una intervenció per part de la Generalitat

Les darreres notícies de la premsa referides a la intervenció de la Generalitat en l’execució del pressupost, ens situen en un escenari de descomposició institucional del que només es pot sortir amb la convocatòria immediata d’eleccions a rector/a. 

CCOO considera un exercici de cinisme que els que incompleixen amb les obligacions d’ingressar els diners que ens pertoquen pretenguin ara fiscalitzar l’execució dels nostres pressupostos. El control que pretén exercir la Generalitat atenta contra l’autonomia universitària i situa al Govern de Mas-Colell a l’avantguarda dels atacs contra la universitat pública.

Si el Consell Social vol ser útil a “l’estabilitat pressupostària” de la UAB que demani a la Generalitat que compleixi amb les seves obligacions, és a dir, que ingressi els diners. Si no està disposat a fer-ho demanem públicament que plegui. 

Qui segur que no podrà aturar a la Generalitat és la Rectora i el seu equip. En primer lloc, perquè podem certificar que aquesta mesura era coneguda amb antel·lació per la Rectora i que, fins a l’últim moment, ella no s’ha posicionat en contra.  En segon lloc, perquè després de tant temps practicant la més absoluta submissió a les imposicions de la Generalitat, de no reclamar mai el que ens deuen i de dir “sí senyor” a tot, no ens han fet ni viables, ni sostenibles. Només ens ha portat fins a la vora de l’abisme. 

Si ara la rectora, posicionant-se en contra de la intervenció, el que vol és blindar-se de les mobilitzacions contra les retallades, especialment d’aquelles que afecten al PDI i al PAS temporal, hem de dir clarament que l’obligació dels sindicats i de les juntes i comitès és organitzar els treballadors per defensar els seus drets i CCOO complirem amb aquesta obligació amb intervenció o sense. Però mai amb aquest equip i sempre amb la comunitat universitària. 

Avui més que mai, defensar la UAB passa per la dimissió de la Rectora i el seu equip. Demanem que dimiteixin, per responsabilitat, i que es convoquin eleccions immediatament. Estem segurs que comptem amb el suport de la majoria de la comunitat universitària.  

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: La Secció sindical de CCOO a la UAB demana la dimissió de la rectora i la convocatòria d'eleccions a la Universitat Rating: 5 Reviewed By: Federació CCOOEducació
Scroll to Top