728x90 AdSpace

13 de febr. 2012

15 de febrer en groc: propostes didàctiques en una jornada educativa de reflexió

Seguim amb les propostes de mobilitzacions...
Després de les tancades del 14 de febrer, el 15 de febrer és un bon dia per a incorporar a les nostres classes el debat i la refelxió sobre temes socials, com afecten les polítiques i els pressupostos a les persones i als seus drets: en educació pública, salut, serveis públics en general... 
Us proposem que el 15 de febrer sigui una jornada de formació, refelxió i debat.

Així, donem suport a la proposta "15 de febrer en groc" que es promou des del moviment de la marea grogaEnllaços d'interés:

Reflexions i altres...:
Unitats didàctiques. Materials  SAME 2011Unitats didàctiques. Materials SAME 2010

Unitats didàctiques. Materials SAME 2008

En aquest document es recullen diferents dinàmiques per a nens i nenes d'educació infantil i primària. L'objectiu és que arribin a ser conscients de la importància de l'educació per a totes les persones i que comprenguin la relació entre l'absència d'educació i l'exclusió.
L'objectiu general és aconseguir que l'alumnat d'ESO reconegui la importància del dret a l'educació en el desenvolupament de les persones i de les societats.


Més materials SAME (+)Unitats didàctiques UNESCO:

Més enllà de l’escassetat: el poder, la pobresa i la crisi mundial de l’aigua. Material didàctic basat en l’Informe sobre el desenvolupament humà 2006

El material didàctic basat en l’Informe sobre el desenvolupament humà 2006 elaborat per Unescocat – Centre UNESCO de Catalunya

UD Unesco: Imatges i estereotips

Aquesta unitat didàctica ofereix al professorat un instrument útil per traslladar a l'aula l'educació en favor del multilingüisme, la pau i el desenvolupament. Imatges i estereotips planteja una reflexió concreta sobre les imatges, estereotips i etiquetes que posem al món que ens envolta a través d'exercicis per a l'alumnat en català, castellà, anglès i francès.
 Web Xarxa d'Escoles pel Comerç JustFem un món més just!

Una webquest per treballar les competències a l'aula adreçada a l'alumnat de Cicle Mitjà i Superior de Primària

 

Més enllaços d'interés:
En esta página podrás encontrar una actualización de todo lo que la CME está llevando a cabo a nivel internacional. Materiales, documentos y notas de prensa en varios idiomas y los contactos en los casi 150 países en los que trabaja.
La página web de educación de la UNESCO está llevando a cabo un seguimiento de los objetivos de Educación para Todos que podrás encontrar en esta página.
Su página web pone un énfasis especial en la educación de las niñas en todo el mundo. Puedes encontrar información y participar en esta página.
Ayuda en Acción trabaja en 21 países del mundo para mejorar las condiciones de vida de las comunidades más desfavorecidas, apoyando el desarrollo de los niños, las niñas y sus familias.
Educación Sin Fronteras es una Organización No Gubernamental de Desarrollo constituida como asociación independiente, laica y sin ánimo de lucro, integrada por personas que quieren participar de forma activa y altruista en el enorme reto de lograr un mundo más justo y solidario, en el que primen los valores de la equidad, la democracia y el respeto a la diversidad.
Esta organización apoya proyectos que promueven la educación en las poblaciones más desfavorecidas de América Latina, África y Asia, para que la educación llegue al mayor número de personas, pero también que su calidad sea cada vez mejor y que se dirija a la transformación social.
ETEA, nombre por el que es más conocida la Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales de la Universidad de Córdoba, ha creado este blog donde van colgando sus preciosas historias, aquí puedes visitarlo.

Campaña Mundial por la Educación
Campaña Muévete por la igualdad. Es de justicia
Red de Abolición de la Deuda Externa   
Campaña Derecho a la Alimentación                 
Red de Economía Solidaria             
Red de de recursos educación para el desarrollo, la paz y la interculturalidad  
Mujeres en red
Acción por la salud global
Paz - Escola de Cultura de Pau - UAB
Campaña de la CONGD a favor del 0,7% Reclámalo
La rebelión de los productos
Sob. Alimentaria

"STOP... aquí hi viu gent"
és una campanya de Veterinaris Sense Fronteres que pretén mobilitzar la ciutadania perquè exigeixi al govern espanyol que prengui les accions necessàries per impedir que se segueixi destruint la sobirania alimentària a l'Àfrica. Enormes transnacionals teniu a les mans l'alimentació global: decideixen què mengem, en quines condicions ia quin preu. Davant d'aquest poder, les comunitats camperoles estan desprotegides. 

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: 15 de febrer en groc: propostes didàctiques en una jornada educativa de reflexió Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top