728x90 AdSpace

17 de febr. 2012

CCOO exigeix la contractació del professorat necessari per atendre el nou alumnat amb garanties de qualitat
CCOO exigeix a la Mesa sectorial la contractació del professorat necessari per atendre el nou alumnat amb garanties de qualitat


CCOO DENUNCIA LA INTENCIÓ DEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT DE NO CONTRACTAR NI UN DELS 1.500 PROFESSORS NECESSARIS PER COBRIR ELS 16.000 NOUS ALUMNES QUE ES PREVEUEN PER L’ANY VINENT


Avui 17 de febrer s’ha reunit la Mesa Sectorial d’Ensenyament per acabar la “negociació” sobre els estadis de promoció docent. El Departament insisteix de manera definitiva en carregar tot el pes de l’estalvi econòmic en el professorat amb una antiguitat menor a 6 anys, que necessitarà a partir d’ara 9 anys de serveis prestats (i no 6 com fins ara) per tenir dret a assolir les retribucions del primer estadi de promoció docent, a part d’endurir de manera generalitzada els requisits per poder obtenir aquest reconeixement.


CCOO considera aquesta mesura totalment injusta, intransigent i insolidària amb els més de 24.000 professors/es més novells, que són qui suporten, a més, una precarietat laboral més gran.


Per una altra banda, i només gràcies a la insistència sindical, el Departament ha presentat la seva proposta de mesures excepcionals en matèria de personal docent no universitari dependent de la Generalitat de Catalunya durant el període 2012-2015.


Aquestes mesures impliquen la no contractació de professorat l’any vinent, quan es preveu que les necessitats d’escolarització del proper curs s’incrementin en uns 600 nous grups escolars (300 a les escoles i 300 als instituts) amb uns 16.000 nous alumnes. Per poder escolaritzar en condicions el nou alumnat serien necessaris unes 1.500 noves dotacions de professorat. I el Departament no en pensa fer ni una.


El Departament proposa incrementar l’horari lectiu del professorat que realitza tasques de tutoria i càrrecs unipersonals de coordinació als centres de tots els nivells educatius. Aquesta mesura implica reduir les hores de dedicació i coordinació als cicles educatius, departaments  lingüístics, innovació educativa, programes de qualitat als cicles formatius, coordinacions d’informàtica, salut laboral, etc. Aquesta reducció suposa una disminució en les possibilitats de garantir una educació pública de qualitat o bé fer recaure un cop més en el voluntarisme del professorat si es continua duent a terme sense cap mena de reconeixement.


CCOO considera que no és possible atendre 600 nous grups escolars, 16.000 alumnes nous,  sense incrementar les plantilles docents en ni una sola persona. I que retallar hores de coordinació suposa una voluntat d’impedir la millora de la nostra educació pública. 

CCOO exigeix la contractació del professorat necessari per atendre el nou alumnat amb garanties de qualitat.
Barcelona, 17 de febrer de 2012

Premsa:


DEPARTAMENT:

Proposta de mesures excepcionals en matèria de personal docent no universitari dependent de la Generalitat de Catalunya durant el període 2012-2015


Documentació presentada als representats sindicals de la Mesa sectorial de personal docent no universitari de divendres 17 de febrer de 2012:
Més informació


Documentació presentada a la Mesa Sectorial de personal docent no universitari (11-1-2012)
     


  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: CCOO exigeix la contractació del professorat necessari per atendre el nou alumnat amb garanties de qualitat Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top