728x90 AdSpace

20 de febr. 2012

Escola Mediterrània: Un curs més en barracons


Un curs més en barracons

Trias i Rigau posen la primera pedra de l'Escola Mediterrània, que no estarà llesta fins el curs 2013-2014

Les obres per a la construcció del nou edifici de l'escola Mediterrània, al barri de la Barceloneta, han començat aquest dissabte amb la col·locació de la primera pedra, segons que ha informat l'Ajuntament de Barcelona. Està previst que els alumnes puguin ocupar el nou edifici en el curs 2013-2014, en el mateix lloc on hi havia l'antic col·legi. Les obres les executa l'ajuntament amb un pressupost de 4.657.000 euros, que ha avançat els diners per finançar el projecte executiu. L'inici de les obres segueix anys de protestes per part dels pares i mares dels alumnes, que veien com passaven els cursos sense que la nova escola es concretés.
L’edifici de l’escola Mediterrània es va enderrocar l’estiu del 2007, després que fossin detectats diversos problemes estructurals que, per seguretat, en recomanaven l’enderroc. Els alumnes de l’escola Mediterrània es van traslladar en aquell moment a uns mòduls provisionals situats al pati de l’escola Alexandre Galí, que també està al barri de la Barceloneta. Allà on hi havia hagut l’antic edifici va quedar el solar lliure d’edificació, que fins ara ha estat en desús. La construcció del nou edifici està prevista en el mateix solar de l’antic edifici és a dir, en el triangle que formen el passeig Marítim de la Barceloneta entre els números 1-7, el carrer Sant Carles i la plaça d’Hilari Salvadó. Aquest solar té una superfície d’edificació de 2.498,45 m2 i se situa en un nivell inferior a la cota del passeig Marítim de la Barceloneta, en concret, 2,80 metres per sota.
El programa funcional del nou edifici preveu un centre d’una línia escolar, per a alumnes d’infantil i primària. El nou edifici tindrà dos cossos volumètrics, és a dir, dos blocs, un d’ells resseguint l’alineació del passeig Marítim de la Barceloneta, i l’altre al carrer Sant Carles. Per tant, l’edifici tindrà façana i entrada per dos carrers: per una banda, pel passeig Marítim de la Barceloneta, i per l’altra pel carrer Sant Carles. Els alumnes de primària, atès que tenen més autonomia, entraran per l’accés del passeig Marítim, el que està més allunyat de la trama urbana del barri. Els alumnes d’infantil, en canvi, ho faran per l’accés de Sant Carles, que està integrat a la trama urbana del barri.
Pati, polisportiu i horts
Pel que fa al pati, estarà dividit en dues zones diferenciades per a cadascuna de les etapes educatives i quedarà situat tocant a la plaça d’Hilari Salvadó. L’escola tindrà també una pista poliesportiva que estarà situada a la coberta de l’edifici tocant a la zona de patis, i amb façana al carrer de Sant Carles. Per últim, també s’habilita una zona d’horts en la mateixa àrea. Quant a les alçades, el bloc del passeig Marítim es construirà amb una planta mig soterrada (atès el desnivell existent entre el passeig i el solar), una planta baixa, i dos plantes pis per sobre del passeig. El bloc del carrer de Sant Carles, en canvi, tindrà una única planta. La superfície construïda total serà de 3.128 m2.
En l’edifici del carrer de Sant Carles, destinat bàsicament a les aules d’educació infantil, també està previst ubicar espais d’administració i un espai destinat als usos de l’associació de mares i pares dels alumnes (AMPA), el gimnàs i altres serveis necessaris per al funcionament de l’escola, com ara la zona de cuina i menjadors. A l’edifici del passeig Marítim, al qual s’hi accedirà directament des de la nova rampa que connecta el passeig Marítim amb el carrer de Sant Carles, a banda de les aules per als alumnes d’educació primària, s’hi ubicarà la biblioteca i l’aula d’informàtica, a més d’espais d’administració adreçats als professors. Els blocs que formen el conjunt de l’edifici de l’escola tindran comunicació interna a través d’un vestíbul i a través dels accessos per les escales i l’ascensor.

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: Escola Mediterrània: Un curs més en barracons Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top