728x90 AdSpace

28 de març 2012

CCOO denuncia que novament el Govern castiga els sectors més dèbils i aprova la retallada de jornada i salari al personal interí de la Generalitat


CCOO denuncia que novament el Govern castiga els sectors més dèbils i aprova la retallada de jornada i salari al personal interí de la Generalitat


El Govern de la Generalitat ha aprovat en el dia d’avui la retallada de jornada i salari al personal interí de la Generalitat, mesura destinada a debilitar els serveis públics i els drets laborals. CCOO va instar, el passat dimecres 21, a continuar la negociació i a arribar a un acord que evités aquest càstig a 6.800 treballadors catalans. Aquesta decisió, injusta, es pren amb un únic objectiu: confiscar 16 milions d’euros, al llarg del que resta d’any, als treballadors més desprotegits de l’Administració de la Generalitat.

CCOO va proposar diverses mesures que podien permetre compensar aquesta quantitat: per exemple, la rebaixa del sou dels alts càrrecs en el mateix percentatge que la resta de treballadors. Els salaris d’aquests es mantenen al mateix nivell de l’any passat. Una anàlisi acurada dels pressupostos contradiu les informacions del Govern respecte a això.

També van plantejar la suspensió del complement per jornada de dedicació especial de 40 hores, i la reducció de manera significativa de les hores extres, ja que resulta immoral rebaixar el 15% de jornada i sou a milers de treballadors, mentre es premien econòmicament els excessos d'horaris.

Encara que aquests conceptes cobrien sobradament els 16 milions necessaris, es plantejava la possibilitat d’avançar el 0,1% dels descomptes amb que es castigarà tots els treballadors. Avançament solidari de 20 euros de mitjana per treballador, per evitar aquesta mesura, miserable per innecessària i per estar dirigida a castigar els més dèbils.

CCOO vol denunciar que aquest acord del Govern situa els salaris de la major part d’aquest personal entre els 750 i els 900 euros, que, en baixes més enllà dels tres mesos, se situaran entre poc més de 580 i 600 euros. I amb l’agreujant que el personal interí no pot exercir el dret a renunciar al seu contracte amb dret a indemnització i a l’atur, per modificació substancial de les seves condicions de treball, dret que empara la resta de treballadors del país.

CCOO crida tots els treballadors, interins o fixos, a denunciar les retallades de drets laborals i socials impulsades o consentides pel Govern de CiU, i contra la reforma laboral, fent vaga el proper 29 de març    

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: CCOO denuncia que novament el Govern castiga els sectors més dèbils i aprova la retallada de jornada i salari al personal interí de la Generalitat Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top