728x90 AdSpace

7 de març 2012

CCOO I UGT adrecen una carta oberta a les famílies que tenen fills en les escoles concertades on expliquen la situació laboral en el sector

En el marc d’una campanya informativa. 


CCOO i UGT ADRECEN UNA CARTA OBERTA A LES FAMÍLIES QUE TENEN FILLS EN LES ESCOLES CONCERTADES ON EXPLIQUEN LA SITUACIÓ LABORAL EN EL SECTOR 


CCOO i UGT han engegat una campanya informativa per donar a conèixer la situació dels treballadors i les treballadores de les escoles concertades, unida a un calendari d’accions i mobilitzacions contra les retallades salarials i de recursos que també afecten a aquest sector. En el marc d’ aquesta campanya, s’ha redactat una carta oberta adreçada a les famílies, que s’està enviant també a les AMPAs de les escoles concertades. En ella es fa ressò de la manca d’homologació plena, de la pèrdua de poder adquisitiu patida els darrers temps (entre el 23% el 25%, mentre les quotes dels pares no s’han abaixat), del bloqueig del conveni i de l’empitjorament de les condicions laborals (que acaba repercutint en la qualitat de l’ensenyament). Alhora, es demana un pacte d’estabilitat que eviti acomiadamentas al sector, i canvis en la distribució de la jornada amb un control estricte per part de l’administració que repercuteixi en la millora de la qualitat de l’ensenyament.

Aquesta és la carta:

Benvolguts pares i mares,

Tal com heu pogut anar seguint a través dels mitjans de comunicació, d’ençà del mes de juny de 2010 s’han anat succeint, tant a Espanya com a Catalunya, diverses retallades als serveis públics. Malgrat que des de les administracions s’ha fet tot el possible per amagar-ho, aquestes retallades salarials i de recursos han afectat directament els centres concertats d’ensenyament privat.

Els i les mestres i professors/es dels vostres fills i filles treballem en una empresa privada, però cobrem el nostre sou a través de l’administració pública per la via del pagament delegat. És per això que, tot i que les nostres condicions laborals disten molt encara de ser les mateixes dels companys i companyes de l’ensenyament públic, les retallades salarials s’han fet extensives al nostre col·lectiu. Des del mes de juny de 2010, sumades les successives retallades i increments d’IPC i IRPF, acumulem una pèrdua de poder adquisitiu d’entre el 23% i el 25%. Les quotes que pagueu pares i mares han pujat, en canvi, en alguns casos fins i tot per sobre de l’IPC.

A tot això cal sumar que, per tal de fer bé la nostra feina i atendre els nostres fills i filles com es mereixen, cada dia se’ns demana que fem més per menys. Les negociacions del nostre conveni col·lectiu es troben bloquejades, entre molts altres motius, perquè les patronals d’ensenyament concertat es neguen a modificar aspectes del conveni que, sense implicar més despeses, alleujarien de manera notable la càrrega de treball dels i les docents i s’oposen a signar un pacte d’estabilitat que eviti acomiadaments innecessaris.

Entenem que vivim moments molt difícils, amb una taxa d’atur a Espanya que supera el 20%. Tanmateix, la nostra preocupació fonamental és la qualitat de l’ensenyament que reben els nostres fills i filles i per això treballem i lluitem dia rere dia. És per aquest motiu que exigim tant de les patronals d’ensenyament privat com del Departament d’Ensenyament un compromís amb els i les professionals que cada dia ens deixem la pell a les escoles per donar als alumnes l’educació que es mereixen.

·         L’administració ens considera un servei públic per retallar-nos els sous i els recursos. Sembla lògic, doncs, que aquesta mateixa administració vetlli per l’estabilitat laboral dels seus treballadors. Exigim un pla d’estabilitat que eviti acomiadaments als centres concertats, tant del personal docent com del personal d’administració i serveis.
·         Demanem una distribució de la jornada que atengui estrictament a criteris pedagògics i amb un control més estricte per part de l’administració pública.

TREBALLADORS/ES DELS CENTRES PRIVATS CONCERTATS DE CATALUNYA

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: CCOO I UGT adrecen una carta oberta a les famílies que tenen fills en les escoles concertades on expliquen la situació laboral en el sector Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top