728x90 AdSpace

26 d’abr. 2012

L'Administració reconeix per primera vegada que la plantilla docent del proper curs serà menor que la del curs 2011-2012


L'Administració reconeix per primera vegada que la plantilla docent del proper curs  serà menor que la del curs 2011-2012


Versió pdf (+)

CCOO CALCULA QUE AMB LES NOVES MESURES QUE IMPOSARÀ EL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT ES DEIXARAN DE CONTRACTAR ELS 1.500 PROFESSORS QUE NECESSITEM PER ACOLLIR ELS 15.000 ALUMNES NOUS QUE S’INCORPORARAN AL SISTEMA I ES PERDRAN MÉS DE 600 LLOCS DE TREBALL


L’aplicació de les mesures del RDL 14/2012 a Catalunya fan variar les previsions adoptades per l’acord de govern del 27 de març de 2012.
Queden ajornades, fins al curs 2013-2014, les següents mesures previstes pel Departament d’Ensenyament :
·         Modificació de les exempcions horàries setmanals dels coordinadors d’infantil, primària i secundària.
·         Revisió del càlcul de desdoblaments de l’ESO.
·         Dedicació horària dels tutors de formació en centres de treball.

Es mantenen:
·         El nou model d’assignació de plantilles de les ZER.
·         28 hores de permanència en horari fix a secundària.
·         Ampliació de 6 a 9 anys de serveis prestats per percebre el 1r estadi docent.


Quines mesures noves ens apliquen?

1.- Els nomenaments per cobrir les substitucions es produiran únicament quan hagin transcorregut 10 dies lectius (14 naturals) des de la situació que dóna origen al nomenament. Aquesta mesura es comença a aplicar a partir del proper dilluns, 30 d’abril de 2012.

2.- Augmenta 1 hora  la jornada lectiva del professorat a partir del curs 2012/13.
La jornada lectiva a infantil i primària passa de 24 a 25 hores, com a mínim, i la de secundària passa de 19 a 20. com a mínim.

3.- Increment del 20% de les ràtios a tots els nivells educatius.
L’increment de ràtios s’aplicarà en funció de determinats criteris que encara s’han de regular i afectarà al primer curs de l’etapa educativa en qüestió:


  • ·         A Infantil i primària:  de 25 fins a 30 alumnes
  • ·         A l'ESO: de 30 fins a 36 alumnes
  • ·         Al Batxillerat: de 35 fins a  42 alumnes
  • ·         A la Formació Professional: de 30 fins a 36 alumnes

4.- No implantació dels cicles formatius de Grau Mig i Grau Superior.
La implantació de cicles formatius de GM i GS prevista per al curs escolar 2010-2013 s’ajorna al 2014-2015.

5.- Opcionalitat del Batxillerat.
Es mantindrà la doble opcionalitat al Batxillerat.

La Generalitat ha encarregat al Consell de garanties estatutàries un dictamen per determinar la vulneració de competències autonòmiques que, cas de confirmar-se, podria portar a l’administració a la presentació del recurs corresponent. CCOO exigim fermesa i valentia a la Consellera a l’hora de rebutjar l’aplicació d’aquestes mesures a Catalunya i a la vegada redueixi progressivament les que ja està aplicant el seu Departament.

  • CCOO considera que la retallada acumulada a l’ensenyament públic fa inviable el manteniment d’una educació pública de qualitat a Catalunya i cal denunciar-la com l’agressió més punyent a les condicions laborals i salarials de tots els que treballem a l’escola pública.
  • El Govern central s’ha emmirallat en les iniciatives de l’Administració catalana alhora de dissenyar el RDL estatal, fent palesa la complicitat política i administrativa de l’actual Govern de la Generalitat i el de l’Estat.
  • CCOO, en el marc de la unitat sindical, mobilitzarà la comunitat educativa per obligar ambdós governs a retirar aquestes mesures perquè suposen un nou atac al servei públic i a l’Estat del Benestar.

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: L'Administració reconeix per primera vegada que la plantilla docent del proper curs serà menor que la del curs 2011-2012 Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top