728x90 AdSpace

20 d’abr. 2012

UGT i CCOO reclamen la llibertat dels dos estudiants detinguts el 29M


 
CCOO i UGT reclamem la posada en llibertat dels dos estudiants detinguts el 29-M

 • CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya expressem el nostre rebuig i preocupació davant la decisió de mantenir en presó preventiva els dos estudiants detinguts el matí del 29 de març, dia de la vaga general, i reclamem la seva posada en llibertat fins a la celebració del judici. 

  Considerem un absurd tractar de justificar l’existència de risc de fuga en el cas de dos estudiants sense cap mena d’antecedent judicial ni policial, amb evident arrelament social i un excel·lent expedient acadèmic i personal, tal i com han acreditat les autoritats universitàries i administratives. 

  La presó preventiva és una mesura de caràcter excepcional, que ha de fer-se compatible amb la presumpció d’innocència i que només pot aplicar-se observant de manera estricta les lleis. En cap cas pot ser utilitzada abusivament per decretar sancions prèvies al judici o per fets que es prejutja que es produiran en el futur, actuacions que ens retraurien al període preconstitucional. 

  Resulta especialment greu que la interlocutòria arribi a extrems tals com introduir qualificacions dels fets contradictòries amb l’informe policial o situar-se per sobre de les lleis, al considerar un “error legislatiu” les reformes aprovades pel Parlament, per justificar una mesura cautelar absolutament desproporcionada en relació als fets denunciats. 

  Així mateix, la resolució ignora de manera incomprensible les certificacions emeses per les autoritats universitàries i administratives que acreditaven l’arrelament social, laboral, universitari i familiar dels imputats, que van ser presentades per la seva defensa. 

  CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya, reiterem el nostre rebuig als fets vandàlics que es van produir la tarda del 29-M a la ciutat de Barcelona al marge de la massiva manifestació ciutadana que va tenir lloc al passeig de Gràcia, així com a les principals poblacions del país. 

  De la mateixa manera, volem expressar la nostra profunda preocupació per la utilització d’aquests fets com a coartada per a dur a terme una greu involució dels drets democràtics per part dels poders polítics i econòmics, criminalitzant el conjunt de moviments socials democràtics. En aquest sentit manifestem la nostra incomprensió pel fet que l’únic cas en que s’ha dictat interlocutòria de presó provisional sigui precisament el de dos estudiants que no tenen cap mena de relació amb aquests fets. 

  En conseqüència, CCOO i UGT ens afegim a la convocatòria de la Federació de Veïns i Veïnes de Barcelona per aquest dissabte 14 d’abril, a les 12, a plaça Catalunya, contra les retallades als drets i a les llibertats civils. 

Michel FUGAIN - Le Chiffon Rouge


Lliga en el teu coll un bocí de tela roja,
una flor color de sang,
si vols de debó que això es mogui i es bellugui
llevat que ha arribat el temps.

Anem tots lluitant obrint pas a la llum
aixecant el puny i serrant les dents,
i despertarem la terra entera
i demà els presoners cantaran.

Els companys de la lluita,
els companys del combat
a qui volen tancar
a qui volen callar
aviat també, també portaran
aquest mocador de la llibertat.

Car, el món serà tal com tu el faras
ple d'amor, de justícia i de pau.

Lliga en el teu coll...........


 • Comenta amb Blogger
 • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: UGT i CCOO reclamen la llibertat dels dos estudiants detinguts el 29M Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top