728x90 AdSpace

18 de maig 2012

El Govern decideix cobrar matrícula en la FP #SOSedu22M #22M #22Mvaga #soseducació


El Govern decideix cobrar matrícula en la Formació Professional.

CCOO CONSIDERA UNA GREU IRRESPONSABILITAT ENCARIR L’ACCÉS A LA FORMACIÓ PROFESSIONALEN EL MARC DE LA PITJOR TAXAD’ATUR JUVENIL DE LA HISTÒRIA DECATALUNYA.

CCOO rebutja enèrgicament la decisió de l’executiu català de cobrar una matrícula de 360 euros per alumne i any en la formació professional de grau superior.

En un context d’atur juvenil de més del 45% a Catalunya, CCOO considera totalment improcedent imposar encara més limitacions a la possibilitat d’accedir a aquests estudis professionals, de reconegut prestigi en l’àmbit de l’empresa i amb un nivell molt elevat d’inserció laboral.

Lluny de convertir-se en l’aposta de futur, la formació professional del sistema educatiu no només es veu afectada per les mesures que s’han pres en l’àmbit de la resta d’etapes educatives (augment de ràtios, retallades de plantilles, manca de substitucions del professorat…), sinó que pateix la seva pròpia “tisorada”, doncs s’han paralitzat totes les iniciatives previstes per actualitzar i modernitzar el sistema, aprovades i en vigor des de juliol de l’any passat; entre elles, l’actualització de les noves titulacions.

El fet de que la mesura no vagi acompanyada de cap paquet de millores en el sistema, encara la fa molt més greu. No servirà per ampliar les places, ni per racionalitzar l’oferta, ni per introduir millores o innovació en el sistema, ni per beques, ni per ampliar l’oferta de programes de qualificació professional inicial (dels quals hi ha una greu mancança a Catalunya). A on aniran a parar els diners dels/les nostres estudiants?


  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: El Govern decideix cobrar matrícula en la FP #SOSedu22M #22M #22Mvaga #soseducació Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top