728x90 AdSpace

30 de maig 2012

Vilanova i La Geltrú: passejada per l'educació 17 de juny


MANIFEST COMUNITAT EDUCATIVA GARRAF

HA ARRIBAT L'HORA

L'educació pública demana auxili. Està en estat d'alerta. Les administracions, amb les seves decisions i actuacions han deixat palès que l'ensenyament públic no és una prioritat. No el defensaran. No els interessa ni salvar-lo, ni menys encara dignificar-lo. Ha arribat l'hora doncs que siguem nosaltres, els ciutadans i ciutadanes, els mestres i les mestres, les famílies, qui el defensem. Haurem de ser nosaltres qui el dignifiquem.


Ha arribat l'hora de creure en l'educació pública com l'eina que garanteix que tothom, vingui d'on vingui, pugui esdevenir-ho tot; ha arribat l'hora de que els somnis de futur d'infants i joves puguin seguir fent-se realitat. Ha arribat l'hora en què, junts, exigim els recursos necessaris per poder donar als nostres fills i filles les eines per ser ciutadans i ciutadanes ben formats i preparats el dia de demà.


Ha arribat l'hora en què hem de deixar clar que no ens empassarem que l'educació és un privilegi de qui se la pot permetre, si no de tothom, i que és responsabilitat dels polítics vetllar perquè això sigui així.

Ha arribat l'hora de deixar de pensar en què això només ho han de defensar els mestres i les mestres. Això va més enllà d'una demanda laboral docent. Molt més enllà. Estem parlant de lluitar i defensar la millor i més eficient inversió que pot fer una societat: la inversió en educar persones emprenedores, crítiques, exigents, responsables i cultes; estem parlant de la inversió en el tresor més preuat que té un poble: els nens i nenes. Estem parlant d'un dret inalienable que permet a tothom, simplement, ser algú.Ha arribat l'hora d'exigir fermament a les administracions públiques que garanteixin els recursos necessaris per poder ensenyar de forma digna i responsable i facilitin l'accés a l'educació a tothom. Ha arribat l'hora de dir prou; de dir que amb l'educació pública no s'especula, no es juga. Ha arribat l'hora de plantar-nos i dir, ben alt i ben clar: fins aquí!


Avui, ha arribat l'hora.
Fotos de la concentració a Vilanova del dia 29 de maig de 2012 contra les retallades i en defensa de l'ensenyament. 


Hi han assitit unes 200 persones i estaven convocats tan mestres com famílies a través de les AMPES. La setmana vinent torna a haver-hi convocatòria.

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: Vilanova i La Geltrú: passejada per l'educació 17 de juny Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top