728x90 AdSpace

11 de des. 2012

CCOO demana als rectors que frenin immediatament els ERO preveu algunes universitats


Moltes universitats amenacen amb acomiadaments en el seu personal acollint-se a la recent normativa aprovada pel Govern

  • CCOO demana als rectors que frenin immediatament els ERO preveu algunes universitats
  • El sindicat comparteix les queixes dels responsables universitaris contra les retallades en l'ensenyament superior i en la recerca

Davant el manifest fet públic pels rectors de les cinquanta universitats públiques de l'Estat contra les retallades en l'ensenyament superior i en la investigació i a favor d'un model de finançament suficient i sostenible, la Federació d'Ensenyament de CCOO demana que es comprometin a no emprendre cap ERO en les universitats. Sabem que algunes d'elles tenen preparat expedients de regulació d'ocupació que afectaran nombrosos treballadors.

Els pressupostos generals de l'Estat de 2013 suposaran per a la universitat espanyola un salt més cap a un deteriorament que és irreparable en la investigació i la docència. El deteriorament en les finances fa que moltes universitats estiguin a la vora de l'asfíxia econòmica i no puguin fer front als pagaments, tal com ve denunciant la FECCOO des de fa més d'un any.

No només s'han congelat les plantilles, sinó que no cessen els acomiadaments tant en el personal docent i investigador com en el personal laboral, que patirà encara amb més cruesa les retallades davant la nova normativa que autoritza l'acomiadament al·legant raons econòmiques, organitzatives i tècniques .

A tot això cal afegir la paralització de nombrosos projectes i el malbaratament de les inversions ja realitzades davant la impossibilitat de continuar amb les investigacions ja iniciades. Les previsions pressupostàries per l'any vinent és que la despesa universitària experimenti un retrocés del 18% i una retallada del 80% en les despeses no financeres en R + D + i.

Aquesta política de retallades a la universitat i en la investigació xoca frontalment amb la retòrica oficial que advoca pel desenvolupament del coneixement com a eina bàsica per sortir de la crisi econòmica: Ja està bé de tanta hipocresia. A qui pretenen enganyar els nostres governants fent el contrari del que prediquen?.

Mentre la universitat travessa aquesta crisi que voreja el desmantellament, milers de joves formats es veuen obligats a abandonar el nostre país a la recerca de treballs en altres països que es beneficiaran de la inversió que hem realitzat. La fuga de persones i talent és el resultat de la constant reducció de la inversió en R + D per part de l'Administració.

Per tot això, la Federació d'Ensenyament de CCOO fa una crida als rectors perquè frenin immediatament els ERO i se sumin a la jornada de protesta convocada per al dia 13 de desembre per exigir al Govern i a les administracions públiques que canviïn de política i inverteixin en l'ensenyament superior i en la investigació perquè totes dues són peces fonamentals per sortir de la crisi i iniciar el camí del creixement econòmic a partir d'un model productiu basat en la ciència i en el coneixement.


  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: CCOO demana als rectors que frenin immediatament els ERO preveu algunes universitats Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top