728x90 AdSpace

22 de gen. 2013

11 congreso Federación de Enseñanza CCOOLa Federació d'Ensenyament de CCOO (FE-CCOO) ha celebrat els dies 17, 18 i 19 de gener  el seu XI Congrés a Madrid, sota el lema 'Invertir en educació, garantia de futur'. Hem participat 250 delegats i delegades de tot l’Estat. La Delegació de Catalunya ha estat de 30 delegats i delegades

Han estat tres dies en el que s’han debatut les actuacions de la Federació en els últims anys, s’ha fet un balanç del compliment dels objectius que es van proposar en l'anterior congrés. Així mateix s’han recollit les aportacions del debat col·lectiu del sindicat, s’han establert les noves estratègies per al futur i les propostes que ens portaran a afrontar el temps actual caracteritzat per l’assalt als drets laborals, socials i democràtics, a l’educació i a tots els serveis públics. I per últim s’han escollit la nova executiva i el nou secretari general.

Renovació de la secretaria general i de l’executiva de la Federació

El fins ara secretari general de FE-CCOO, José Campos, deixa el càrrec. Durant el proper període el company Francisco García assumeix la direcció del sindicat, i ha comptat amb el suport del 83% dels delegats i delegades del Congrés. La Federació d’Educació de Catalunya ha treballat per trobar el màxim consens en la renovació del càrrec i pel suport al nou secretari general.
Francisco García era fins ara el secretari general de la Federació d’Ensenyament de la regió de Madrid.
Com s’ha anat fent al llarg de tots els congressos de les diferents federacions, l’executiva federal redueix el nombre de persones (11 més el secretari general), per adaptar-la a la nova situació però també per potenciar que el màxim dels recursos disponibles serveixin per l’acció sindical i el sindicalisme de proximitat al centre de treball i a l’afiliació.
La companya Montse Milan, fins ara dins del grup de coordinació d’ensenyament públic a Catalunya, assumeix una tasca de gran responsabilitat dins de la nova executiva: és la nova responsable de polítiques educatives.

Canvi de nom de la Federació
 La nostra delegació, i en especial, la secretària general Montse Ros, en compliment al mandat de l’XI Congrés de la Federació d’Educació de Catalunya, ha fet un gran treball per trobar el màxim de suports entre les diferents Delegacions a l’esmena als Estatuts que com Federació havíem presentat.  Montse Ros ha fet una magnífica defensa de l’esmena, però tot i rebre en la votació el suport majoritari, aquest nombre de vots ha estat insuficient, ja que els canvis estatutaris requereixen dels 2/3 dels delegats i delegades del Congrés.
 El suport rebut ens anima a seguir treballant amb més temps perquè aquest canvi de nom pugui ser una realitat el més ràpidament possible.

Resolucions
Des de les Federacions de Catalunya, Illes Balears i Pais Valencià hem promogut la  resolució “Per la defensa dels nostres drets lingüístics i el nostre patrimoni cultural”, consensuada també amb la Federació de Galícia i Euskadi, i que ha comptat amb el suport de la resta de Delegacions i del Plenari. Aquesta Resolució exigeix la retirada de les modificacions introduïdes per la LOMCE en contra de l'ensenyament en les llengües cooficials i insta les diferents administracions educatives a treballar per consolidar i millorar el dret a una educació que preservi l'ús i la promoció de les llengües pròpies de cada territori i la nostra riquesa cultural.

També la Federació d’Educació hem presentat la resolució “Solidaritat, acció i moviment social europeu”, que també ha comptat amb el suport unànime de la Comissió de Resolucions i del Plenari. A la resolució es fa un reconeixement del treball de la nostres organitzacions en favor de la unitat d’acció sindical, de la confluència amb múltiples plataformes i moviments socials, i del sindicalisme internacional, i anima a seguir i aprofundir aquest camí.

A la vegada hem participat en l’elaboració  i en el consens de la resta, destacant la de rebuig de la LOMCE.
  
Barcelona, 19 de gener de 2013


Àngel Garcia
Responsable de Comunicació

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: 11 congreso Federación de Enseñanza CCOO Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top