728x90 AdSpace

12 de febr. 2013

CCOO exigeix al ministre Wert que abordi la reforma universitària des del més ampli acord i el consens

Després de l'acord del ministre amb la CRUE per intensificar el diàleg i el debat amb la comunitat universitària

  • CCOO exigeix al ministre Wert que abordi la reforma universitària des del més ampli acord i el consens.  
  • El problema més urgent de la universitat espanyola és el seu insuficient finançament, accentuada per les agressives retallades
 
La Federació d'Educació de CCOO considera positiu l'acostament entre el ministre i els rectors de les universitats arran de la reunió que va mantenir amb la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), en la qual van acordar la forma en la qual treballaran davant el debat sobre la propera reforma universitària.

CCOO considera imprescindible que qualsevol reforma preservi els avanços aconseguits per les universitats espanyoles en els últims anys.

El sindicat comparteix la necessitat que aquesta reforma s'abordi des del més ampli esperit d'acord i consens, per això reitera la seva petició al ministre Wert perquè la negociï amb els legítims representants dels treballadores i treballadores de les universitats. No obstant això, recorda que el problema més urgent de la universitat espanyola segueix sent el seu insuficient finançament, accentuada per les agressives retallades a la qual està sent sotmesa en els últims temps i per les nefastes polítiques d'ajustos de personal que limiten la incorporació de nou personal a les universitats.

Segons el responsable de la Secretaria d'Universitat i Investigació de la FECCOO, Julio Serrano, “si no es resol aquest problema, de poc servirà qualsevol reforma de la universitat que pretengui escometre's i menys encara sense la participació dels representants legítims del personal que treballa en ella”.

Davant aquest context de canvi de model, progressiva mercantilització de l'espai universitari i atac als drets socials i laborals, Serrano entén que “cal reforçar el caràcter de servei públic del sistema universitari evitant les tendències privatizadores”.

La Federació d'Educació exigirà novament al ministre Wert l'obertura d'un procés de diàleg i negociació de la reforma universitària. “Serem bel·ligerants, juntament amb la resta de la comunitat universitària, en la reivindicació d'un model d'universitat pública al servei de la societat que millori i afermi la seva qualitat amb el consens de tots”, conclou Julio Serrano.


  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: CCOO exigeix al ministre Wert que abordi la reforma universitària des del més ampli acord i el consens Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top