728x90 AdSpace

8 de febr. 2013

@CCOOCatalunya inicia la Xarxa de solidaritat amb les persones més vulnerables


Lluita contra l'atur i per la creació d'ocupació

CCOO DE CATALUNYA INICIA LA XARXA DE SOLIDARITAT AMB LES PERSONES MÉS VULNERABLES

L'origen del sindicalisme està íntimament lligat a la Solidaritat i l'ajut mutu. Des de CCOO entenem la solidaritat com l'equilibri de les desigualtats des de la defensa dels drets de ciutadania i fugint de la caritat o l'assistencialisme.

L'atur és el principal problema social al nostre país i el sindicat defensa els interessos de totes les persones treballadores, tinguin o no tinguin feina, i per tant ha de continuar essent el seu referent i ser d'utilitat en la defensa de les seves reivindicacions. Davant d'aquesta realitat, el X Congrés de CCOO de Catalunya el passat mes de desembre va aprovar, unànimement, una Resolució contra l'atur i per la creació d'ocupació.

La Resolució se centra bàsicament en tres elements: la carta de drets de les persones a l'atur, com hem d'adaptar la nostra organització per a ser útils a les persones sense feina i la necessitat d'avançar cap a la constitució d'una Xarxa de Solidaritat amb les persones més vulnerables.

Treballant en xarxa amb altres entitats ha de permetre'ns aprofitar les fortaleses, l'experiència i el coneixement de cada una de les organitzacions que formem part del projecte solidari per a abordar de forma integral la problemàtica que tenen les persones amb dificultats a casa nostra. Hem de fugir d'accions puntuals i mediàtiques i hem de centrar-nos en aquelles que tinguin continuïtat en el temps i el territori.

El primer pas a nivell intern que hem donat per a assolir l'objectiu de la Xarxa de Solidaritat ha estat la constitució d'una comissió interna. Tot i això, des de CCOO fa temps que treballem en defensa de la inclusió social i la igualtat. La ILP per la dació en pagament en cas d'execucions hipotecàries és un exemple, com ho és la ILP per la Renda Garantida de Ciutadania, la recollida de signatures de la qual s'iniciarà de forma immediata, o la nostra participació a marxes d'aturats, mobilitzacions d'assemblees d'aturats i a plataformes de defensa dels drets socials com Prou Retallades, entre d'altres. A diversos territoris CCOO participem activament en projectes solidaris, com el de Cornellà contra la crisi. Com a interlocutors socials, la defensa de les persones a l'atur i, en general, de les persones en situació de dificultat social ha estat un dels nostres objectius.

La Xarxa de Solidaritat ha de convertir-se en una realitat l'abans possible, perquè la situació exigeix accions decidides. CCOO treballarà, com ho ha fet sempre, per donar resposta a qui la necessita, des de la defensa dels drets de ciutadania, però sense deixar de reivindicar que els poders públics assumeixin la seva responsabilitat.

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: @CCOOCatalunya inicia la Xarxa de solidaritat amb les persones més vulnerables Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top