728x90 AdSpace

28 de febr. 2013

L'Administració insisteix en una nova retallada salarial a tots els empleats públics

La Plataforma  Sindical Unitària de la funció pública reclama al Govern que no posi en pràctica la mesura de reducció salarial i s’avingui a negociar amb els representants dels treballadors
L’Acord de Govern de retallar el salari de les treballadores i treballadors públics, ha anat precedit pel trencament de negociacions de part dels representants del Govern. De res ha servit la posició mostrada pels representants dels treballadors, que s’han mantingut al voltant de la Mesa de negociació fins al començament de la reunió del Consell Executiu. Sorprèn, que totes aquelles mesures que retallen drets i salaris dels treballadors, i que l’any passat se’ns  van presentar com a transitòries ara es vulguin reiterar.


Davant aquesta situació els sindicats de la Plataforma Sindical Unitària, manifestem que el Govern de la Generalitat:             Ha pres aquesta mesura sense completar el procés de negociació a la Mesa de la Funció Pública .

             No ha donat cap dada econòmica ni sobre l’objectiu del dèficit, ni sobre la previsió d’ingressos, ni sobre el deute compromès amb entitats bancàries i empreses.

             Castiga de nou els empleats i empleades públics i també als dels sectors concertats amb retallades salarials, sense tenir proposta de pressupostos.

             No pot aplicar aquest tipus de mesura que podrien qualificar com de “confiscació preventiva”, oblidant que volen tornar a desvalisar a qui ha perdut mes d’un 30 % de poder adquisitiu en els darrers anys.

             Segueix mantenint el personal interí en condicions precàries i amb salaris miserables.El Govern ens amaga informació


 Els  sindicats instem el govern a reprendre les negociacions al si de la Mesa General  i que ens donin les informacions que segueixen :

             Liquidació pressupostària de 2011

             L’objectiu de dèficit de la Generalitat

             Previsió d’ingressos 2013

             Partida necessària per a salaris d’empleats públics, pagaments delegats i concertats o administracions vinculades

             Xifres de deute, creditors, tipus d’interès, etc.

             Creditors de serveis i infrastructures

             Dades internes de la despesa en funció públicaManifestem que les últimes mobilitzacions comencen a mostrar que la defensa dels drets dels ciutadans i els treballadors públics caminen juntes.


Si, durant un temps, les retallades de drets als “privilegiats funcionaris” semblava sumar suports als governs de torn, cada vegada resulta més clar, que les destralades als empleats públics són cops d’espasa als drets dels ciutadans.


Com s’ha repetit, defensar els drets dels treballadors públics es defensar i protegir el Servei Públic.


Els sindicats volem que les nostres propostes, un cop documentades, puguin arribar al Parlament, on s’han d’acordar els pressupostos que necessiten els ciutadans de Catalunya.


La part social, com a representants legals dels treballadors,  exigim que  el Govern no posi en practica cap mesura de reducció salarial, i reiterem la  nostra voluntat de negociació seriosa i compromesa amb la viabilitat de Catalunya i el benestar de la seva ciutadania.
ACORD GOV/19/2013, de 26 de febrer, pel qual s’adopten mesures excepcionals de reducció de les despeses de personal per a l’exercici pressupostari 2013

25 de febrer de 2014
El Govern ens vol robar de nou una paga: ho hem d’aturar! 

L'Administració insisteix en una nova retallada salarial a tots els empleats públics Els responsables de Funció Pública volen portar a acord de Govern del 26 de febrer la reducció salarial anual equivalent a l'import d'una paga.Els sindicats hem reiterat que no prenguin cap mesura fins que disposem i negociem les dades necessàries per a l'elaboració dels pressupostos 2013. D'aquesta manera, els representants dels treballadors i les treballadores podríem fer propostes alternatives a les retallades de salaris i llocs de treball, com fem amb el conjunt d'empreses.En concret, demanem:•El text concret que portaran demà a Acord de Govern

•L'afectació en percentatge de salari anual per a cada col.lectiu

•L'objectiu de dèficit de la Generalitat

•Liquidació pressupostària de 2012

•Previsió d'ingressos 2013

•Partida necessària per a salaris d'empleats públics, pagaments delegats i concertats o administracions vinculades

•Deute, creditors i tipus d'interès

•Creditors de serveis i infraestructures
•Dades internes de la despesa en funció pública

Els sindicats volem que les nostres propostes, un cop documentades, puguin arribar al Parlament, on s'han de prendre, de manera democràtica, les decisions que necessita Catalunya.

La part sindical exigim que el Govern no aprovi cap mesura de reducció salarial, i, per mostrar la nostra voluntat de negociació seriosa i compromesa amb la viabilitat de Catalunya i el benestar de la seva ciutadania, decidim romandre indefinidament a la Mesa General de la Funció Pública de Catalunya, en espera de les dades que hem demanat i de l'inici d'una negociació real i seriosa que afecta centenars de milers de treballadors i treballadores. Per a nosaltres la reunió i la negociació no ha finalitzat.

La Plataforma Sindical Unitària, de la qual formem part CCOO, UGT, USTEC-STEs i ASPEPC-SPS fem una crida a  tots els treballadors i treballadores de l'ensenyament públic a  concentrar-vos aquest dimarts 26 de febrer a l’hora de sortida a les portes dels centres
Per fer-nos veure i sentir, concentrem-nos tots amb les samarretes grogues.

Feu-vos la foto de rigor i ens la podeu fer arribar al correu a ensepublica@ccoo.cat i en farem difusió.

PARTICIPEM-HI!!!

EL DIA 26 TOTHOM DE GROC I FEM TOT EL SOROLL POSSIBLE:
  • Concentracions a l'hora de sortida a tots els centres de Catalunya

 Temes relacionats

  • L’assalt als nostres drets: CCOO organitza la lluita en defensa de les condicions laborals del professorat

  • Reflexió i pràctica sobre les mobilitzacions
  • Retribucions 2013. Ensenyament Públic. Consulta la nòmina.


  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: L'Administració insisteix en una nova retallada salarial a tots els empleats públics Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top