728x90 AdSpace

28 de febr. 2013

La Plataforma Sindical Unitària reclama aturar la retallada salarial i que el Govern s'avingui a negociar

La Plataforma  Sindical Unitària de la funció pública reclama al Govern que no posi en pràctica la mesura de reducció salarial i s’avingui a negociar amb els representants dels treballadors

 L’Acord de Govern de retallar el salari de les treballadores i treballadors públics, ha anat precedit pel trencament de negociacions de part dels representants del Govern. De res ha servit la posició mostrada pels representants dels treballadors, que s’han mantingut al voltant de la Mesa de negociació fins al començament de la reunió del Consell Executiu. Sorprèn, que totes aquelles mesures que retallen drets i salaris dels treballadors, i que l’any passat se’ns  van presentar com a transitòries ara es vulguin reiterar.


Davant aquesta situació els sindicats de la Plataforma Sindical Unitària, manifestem que el Govern de la Generalitat:             Ha pres aquesta mesura sense completar el procés de negociació a la Mesa de la Funció Pública .

             No ha donat cap dada econòmica ni sobre l’objectiu del dèficit, ni sobre la previsió d’ingressos, ni sobre el deute compromès amb entitats bancàries i empreses.

             Castiga de nou els empleats i empleades públics i també als dels sectors concertats amb retallades salarials, sense tenir proposta de pressupostos.

             No pot aplicar aquest tipus de mesura que podrien qualificar com de “confiscació preventiva”, oblidant que volen tornar a desvalisar a qui ha perdut mes d’un 30 % de poder adquisitiu en els darrers anys.

             Segueix mantenint el personal interí en condicions precàries i amb salaris miserables.El Govern ens amaga informació


 Els  sindicats instem el govern a reprendre les negociacions al si de la Mesa General  i que ens donin les informacions que segueixen :

             Liquidació pressupostària de 2011

             L’objectiu de dèficit de la Generalitat

             Previsió d’ingressos 2013

             Partida necessària per a salaris d’empleats públics, pagaments delegats i concertats o administracions vinculades

             Xifres de deute, creditors, tipus d’interès, etc.

             Creditors de serveis i infrastructures

             Dades internes de la despesa en funció públicaManifestem que les últimes mobilitzacions comencen a mostrar que la defensa dels drets dels ciutadans i els treballadors públics caminen juntes.


Si, durant un temps, les retallades de drets als “privilegiats funcionaris” semblava sumar suports als governs de torn, cada vegada resulta més clar, que les destralades als empleats públics són cops d’espasa als drets dels ciutadans.


Com s’ha repetit, defensar els drets dels treballadors públics es defensar i protegir el Servei Públic.


Els sindicats volem que les nostres propostes, un cop documentades, puguin arribar al Parlament, on s’han d’acordar els pressupostos que necessiten els ciutadans de Catalunya.


La part social, com a representants legals dels treballadors,  exigim que  el Govern no posi en practica cap mesura de reducció salarial, i reiterem la  nostra voluntat de negociació seriosa i compromesa amb la viabilitat de Catalunya i el benestar de la seva ciutadania.
  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: La Plataforma Sindical Unitària reclama aturar la retallada salarial i que el Govern s'avingui a negociar Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top