728x90 AdSpace

10 de març 2013

10M a Tortosa. Més de 2.000 persones es manifesten pel centre de Tortosa contra l'atur, les retallades i la corrupció política

Més de 2.000 persones es manifesten pel centre de Tortosa contra l'atur, les retallades i la corrupció políticaPublicat per Gustau Moreno Pérez el dia 10 de març de 2013 | 10.3.13

Font: http://lamarfanta.blogspot.com.es/2013/03/mes-de-2000-persones-es-manifesten-pel.html


 TORTOSA (Baix Ebre).- 'Per una comarca de futur, no als acomiadaments', era una de les pancartes que obrien la manifestació que aquest diumenge al migdia ha recorregut el centre de Tortosa, en el marc de la mobilització que s'ha convocat en una seixantena de ciutats de l'Estat espanyol per la regeneració política i en contra de la corrupció, l'atur i les retallades en drets bàsics i serveis socials. De fet, el conflicte generat per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) d'Ercros, que amenaça gran part de la plantilla de la factoria de Flix, ha estat la causa perquè, de manera excepcional, la manifestació unitària contra l'atur i la corrupció de la demarcació de Tarragona s'haja celebrat aquest diumenge a Tortosa. Com han explicat els representants sindicals, el Camp de Tarragona volgut mostrar així "la seva solidaritat" per "la situació dramàtica de pèrdua de llocs de treball" que pateixen les Terres de l'Ebre. Més de 2.000 persones han recolzat la protesta que s'ha celebrat en un ambient festiu i que ha començat dividida en tres columnes. Han estat molts treballadors, de serveis públics i també d'empreses privades, que han denunciat la pèrdua dels seus drets laborals.

En aquest sentit, el secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó, ha afirmat que els ciutadans seguiran sortint al carrer mentre segueixi incrementar "els nivells de pobresa, sobretot d'infants". D'altra banda, el secretari general d'UGT a les Terres de l'Ebre, Wifredo Miró, ha denunciat que s'està produït "una destrucció dels teixit industrial a les Terres de l'Ebre que cal aturar", i ha agraït la solidaritat de la gent del Camp de Tarragona que ha volgut fer costat al territori amb la celebració de la manifestació a Tortosa.

Per altra part, la presidenta del PSC de l'Ebre, Maria Beltran, ha destacat l'èxit de la manifestació contra l'atur i la corrupció d'aquest diumenge a Tortosa, en defensa dels drets socials i laborals i per la regeneració democràtica. ""Avui des del nostre terrritori reivindiquem els nostres drets laborals i socials i el rebuig a les retallades dels govens de CiU i PP que ens han fet tornar enrere trenta anys". Per això, segons la dirigent socialista, cal continuar lluitant amb tot l'esforç per defensar una salut i educació pública de qualitat, a favor de l'atenció a les persones i contra l'atur i la reforma laboral", ha conclòs. En la manifestació d'aquest diumenge a Tortosa també hi ha participat el president d'Iniciativa a les Terres de l'Ebre, Jordi Jordan, a més de l'altra regidora ecosocialista a la capital del Baix Ebre, Cinta Galiana. De la mateixa manera, també hi era el portaveu d'Esquerra a l'Ajuntament tortosí, Josep Felip Monclús, entre d'altres càrrecs electes dels partits d'esquerres.

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: 10M a Tortosa. Més de 2.000 persones es manifesten pel centre de Tortosa contra l'atur, les retallades i la corrupció política Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top