728x90 AdSpace

11 de març 2013

Les comunitats educatives es mobilitzen en defensa de l'escola, en contra del tancament de centres


Connexió amb l'escola Can Montllor (TV3) (minut 32)

Les comunitats educatives es mobilitzen en defensa de l'escola, en contra del tancament de centres

CCOO dóna suport als centres que es mobilitzen per la seva continuïtat

LA CONSELLERA IRENE RIGAU ANUNCIA LA REDUCCIÓ DE L’OFERTA EDUCATIVA I CREA INCERTESA I INDIGNACIÓ EN LA COMUNITAT EDUCTIVACCOO denuncia que l’aplicació estricta de la LEC deixa la comunitat eductiva sense veu ni vot en la planificació escolar, que es realitza a partir de la voluntat i l’oferta de les empreses privades de l’educació.  D’aquesta manera, la publicació de l’oferta és un element de redistribució de la població escolar en favor de la xarxa privada, que –recordem- no és gratuïta.

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha anunciat a la premsa que el seu Departament té intenció de tancar progressivament 7 escoles, 61 línies de P3 a les escoles públiques i 12 línies de P3 de les escoles concertades de Catalunya el proper curs sense  consultar ni informar les famílies ni el personal educatiu afectat.

CCOO defensa la planificació participada de l’oferta educativa perquè creiem en el valor dels projectes educatius per a la vida, la cultura i l’economia dels pobles i els barris, però sobretot en la importància de tenir projectes educatius coherents i compartits per a cada infant i jove. No es pot tractar la planificació educativa només des del punt de vista numèric, sinó tenint en compte els seus components qualitatius i humans.
CCOO denuncia que l’augment d’alumnes per aula és la causa principal de la reducció de l’oferta, com ja va passar el curs passat, i exigeix al Departament que planifiqui i oferti les places, a tot el servei educatiu, amb les ràtios reconegudes a la LOE, i no amb les que decretar el ministre Wert. Cal recordar que el govern català, finalment, ha presentat recurs contra el Reial Decret Wert de l’abril passat.

CCOO exigeix l’increment de l’oferta necessari per cobrir l’augment d’alumnes a l’Educació Secundària Obligatòria i un increment substancial de l’oferta de Formació Professional en totes les seves modalitats, inclosos els PQPI, així com un increment de les places de formació bàsica de persones adultes.

CCOO no acceptarà cap més reducció de les plantilles personal educatiu, que ja s’ha reduït en aproximandament 4000 persones des que governa CiU.

CCOO dóna suport a les mobilitzacions que estan realitzant les comunitats educatives de les escoles afectades.


Sopar solidari escola Can Montllor
Notícies relacionades:


  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: Les comunitats educatives es mobilitzen en defensa de l'escola, en contra del tancament de centres Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top