728x90 AdSpace

22 d’abr. 2013

Acte a la Sedeta de Barcelona: Campanya Mundial per a l'Educació CME - SAME 2013SENSE PROFES NO HI HA ESCOLA!
Setmana Mundial per l’Educació (SAME, 22-28 d’abril)
A la 13ena edició de la SAME, la Campanya Mundial per l’Educació, vol centrar la seva atenció en la importància que té el professorat a l’hora de garantir el dret a l’educació. Actualment es necessiten 1,7 milions addicionals de docents per aconseguir que l’Educació Primària Universal sigui una realitat efectiva per a tothom a l’any 2015.
Actualment el nombre total de nens i nenes que no assisteixen a l’escola primària és de 61 milions i la qualitat de l’ensenyament és en molts casos mediocre. Aquestes són xifres a nivell mundial que dibuixen una realitat heterogènia. En total 114 països tenen dèficit de mestres, però només a l’Àfrica se’n necessiten un milió. 
Tanmateix a casa nostra on la manca de recursos educatius per fer front als reptes de la nostra societat actual és una antiga denúncia, es sumen ara les retallades en inversió pública educativa i el desmantellament d’aquesta política pública, entre d’altres.
En aquest context en el que la SAME coincideix la mateixa setmana a Catalunya amb les mobilitzacions programades pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) davant l'avantprojecte de la LOMCE i les retallades tant pressupostàries, com de grups i centres públics, fem una crida a la ciutadania per participar en les mobilitzacions plantejades en defensa del dret a l’educació la setmana del 22 al 28 d’abril. A més a més, i en el marc de la SAME proposem:
-       Participar en l’acció on-line “Posa el teu professor/a al mapa” . En aquesta animem a definir cinc qualitats que destaquem del professorat i  a col·locar una figura simbòlica per reduir aquesta alarmant xifra de 1,7 milions. Els resultats seran entregats a la Comissió d’educació del Congrés dels Diputats per exigir els recursos necessaris per pal·liar aquesta precària situació.
-       Gravar un vídeo (aproximadament de 30 segons) on cada persona expliqui què és allò que valora més en un professor/a i el pugi al facebook de la Campanya Mundial per l’Educació. En aquest vídeo trobareu exemples de com la ciutadania valora el grau de compliment i respecte del dret a l’educació.

Participa! Et convidem a sumar-te a la Campanya Mundial per l’Educació reivindicant el dret a una educació de qualitat per a tothom.
La CME és una Coalició Internacional d’ ONG, sindicats del món educatiu, centres escolars i moviments socials de tot tipus, compromesos amb el dret a l’educació. Aquesta coalició neix amb l’objectiu d’exigir i responsabilitzar als governs de l’accés i compliment del dret a l’educació de tots i totes, reflectit pràcticament a totes les declaracions, fòrums i cimeres internacionals. La CME promou l’educació com un dret humà bàsic.


Coordina: Educació Sense Fronteres
Participen: Ajuda en Acció, CCOOFISC, Sonrisas de BombayVOLS

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: Acte a la Sedeta de Barcelona: Campanya Mundial per a l'Educació CME - SAME 2013 Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top