728x90 AdSpace

22 d’abr. 2013

Comunicat unitari sindical: setmana de lluita per l'educació pública (22-28 d'abril), i convocatòria de vaga el 9 de maig

COMUNICAT UNITARI DELS SINDICATS DE L’EDUCACIÓ

Els sindicats sotasignats convoquem totes i tots els que treballem a l’escola pública i tota la comunitat educativa a participar en la SETMANA DE LLUITA PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE CATALUNYA, del 22 al 28 d’abril com també a la VAGA GENERAL D’EDUCACIÓ del dia 9 de maig contra les RETALLADES i la LOMCE.
A totes les retallades que el ministre d’educació i la consellera d’ensenyament ja han infligit a l’educació pública en els cursos passats i els efectes negatius de l’aplicació de la LEC, ara cal afegir-hi l’amenaça d’una nova retallada, d’una magnitud condicionada als pressupostos generals i al dèficit permès, que de produir-se pot ser letal per poder continuar tenint una educació pública de qualitat.
Si a aquesta situació hi afegim la tramitació parlamentària del projecte de llei del ministre Wert, la LOMCE, ens trobem davant del perill d’una educació pública retallada i emmarcada en un sistema educatiu estatal profundament retrògrad i reaccionari, ja que la LOMCE suposa un salt enrere que ens transporta a temps predemocràtics.  
Una nova retallada en els serveis públics pot acabar de desballestar drets tan bàsics com l’educació i la sanitat i tota la resta de serveis públics. És del tot necessari aturar les retallades i fer saber al Govern de l’Estat que volem que retiri la LOMCE de la seva tramitació parlamentària.
Per això convoquem el següent CALENDARI DE MOBILITZACIONS:
1.     SETMANA DE LLUITA PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE  CATALUNYA, del 22 al 28 d’abril amb el MUCE.
El 23 d’abril, organitzar un Sant Jordi reivindicatiu, amb roses grogues.

El 25 d’abril, promoure tancades en centres, espais públics...; amb l’organització de debats, actes diversos..., per localitats i amb àmplia difusió i ressò mediàtic. 

El diumenge 28 d’abril, a les 11:30 al Pg. de Gràcia/Aragó, manifestació a Barcelona que confluirà amb Sanitat a la Plaça de Catalunya. Juntes marxarem fins al Parlament

2.    VAGA GENERAL D’EDUCACIÓ el dia 9 de maig contra les RETALLADES i la LOMCE.       
El 9 de maig dijous. VAGA GENERAL D’EDUCACIÓ contra la LOMCE d’àmbit estatal, amb una manifestació. Horari, lloc i itinerari a concretar. Amb el suport del MUCE.

CCOO,   USTEC-STE’S,   UGT,   CGT
  
  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: Comunicat unitari sindical: setmana de lluita per l'educació pública (22-28 d'abril), i convocatòria de vaga el 9 de maig Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top