728x90 AdSpace

3 de maig 2013

12M: Sta. Coloma XVII Diada de l'Ensenyament Públic

Participació de CCOO a la XVII Diada de l’Ensenyament Públic a Santa Coloma de Gramenet
Organitzada pel Casal del Mestre de Santa Coloma de Gramenet, s’ha celebrat la 17a Diada sota el lema Fem ciència. Ha estat una jornada molt participativa i reivindicativa, amb la presència de llars d’infants, escoles, instituts, AMPA i altres entitats relacionades amb l’educació.

CCOO ha participat com a sindicat d’educació, i també com a sindicat territorial vinculat a la Mesa Cívica en defensa dels serveis públics. S’ha aprofitat la gran assistència de públic per a recollir signatures de la ILP per a la renda garantida de ciutadania.

Josep Miquel Lacasta
Xavier Domènech
CCOO Educació

 
Vídeos XVII Diada de l'Ensenyament Públic de Santa Coloma de Gramenet
Sota el lema "Fem ciència" ahir vam celebrar a Santa Coloma la XVII Diada de l'Ensenyament Públic.

Les activitats es van desenvolupar en tres espais significatius de la ciutat. Per una banda al Teatre Sagarra, on es va fer la mostra de danses. A l'Auditori de Can Roig i Torres van haver-hi concerts i es va presentar el projecte "Santa Coloma Sona". I a la plaça de la Vila es van reunir fins a 48 carpes d'escoles, escoles bressol, instituts, centres educatius, entitats...

Totes les entitats i centres educatius van mostrar les activitats que realitzen a les moltes famílies que van passar per la plaça. Van haver-hi concenrts de música, mostres d'esgrima, tallers de ciències i moltes activitats més. 

En Víctor i la Mar del restaurant Lluerna van ser els encarregats de llegir el manifest en defensa de l'educació publica per tothom. Els Draconaries van ser els encarregats de fer la timbalada per tal de fer-ons sentir per l'educació pública i en contra de les retallades.Al centre de la plaça de la Vila un estenedor que recollia les moltes samarretes reivindicatives que pares i fills anaven penjant amb desitjos per la nostra escola pública.
Diumenge, 12 de maig de 2013 - Plaça de la Vila


A les 12h  Lectura del manifest de la Diada Belén Carmona,  escriptora, periodista, guionista i docent.

A continuació Timbalada. Fem soroll per l’Escola Públic  Porta el teu tabal, pandero, tambor,
Se’ns ha de sentir, per l’educació pública i contra les retallades.
Amb la participació de la Batukada Draconaires.

Cartell (+)


Casal del Mestre (+)MANIFEST   XVII   DIADA   DE   L’ENSENYAMENT   PÚBLIC

Amigues, amics
Un cop més, ens apleguem a Santa Coloma en la XVII Diada de l’ensenyament.
Com cada any fem de la diada una acte de convivència ciutadana i d’afirmació i compromís amb l’educació.
L’educació és un del bens més preuats per les persones i sabem que l’educació és una porta al futur per a tota la ciutadania.
Les escoles, instituts, associacions de mares i pares,entitats i col·lectius  que participen en aquesta diada ens refermem una vegada més en el nostre compromís de lluita, reivindicació i construcció de l’educació que la ciutadania necessita. Una educació pública, laica i catalana, una educació per a tothom.

Però malauradament avui l’educació està amenaçada.

Amenaçada per la LOMCE, la nova llei que presenta el ministre Wert i que ens transporta al model educatiu del segle passat en la seva concepció educativa. Però encara més és greu, ja que projecta un futur de desregulació, privatització i mercantilització de l’educació. Promou l’educació com un bé econòmic, unproducte al servei del benefici privat i no un dret de ciutadania.
Rebutgem la LOMCE, una llei sense consens, una llei insolidària, una llei que menysprea la nostra llengua i la nostra cultura.

També l’educació està amenaçada per les retallades que minven els recursos educatius de les escoles i instituts. Retallades que també afecten a altres activitats educatives, als serveis escolars i extraescolars, al lleure en general. Espais educatius que des de ja fa molt de temps formen part delprocés formatiu de les persones i que no podem deixar perdre.

Les retallades en educació  representen una agressió i un retrocés sense precedents. Retallar en educació, sanitat, serveis a les persones és una opció que avui han decidit el governs, fent-nos creure que és l’única solució davant de la crisi.

La crisi financera i les polítiques d’austeritat que determinen els governs actuals a Catalunya, Espanya i Europa estan desmuntant totes les conquestes socials dels últims anys i ens aboquen a la destrucció de l’estat de benestar i a la pèrdua de drets socials i laborals.
Les polítiques d’austeritat són en realitat politiques de recessió. Cada vegada hi ha més atur, més pobresa, més desigualtat.
Nosaltres diem: Ja n’hi ha prou!
Exigim aturar les retallades que planen sobre educació i també sobre  sanitat, sobre la cultura i sobre els mitjans de comunicació públics, sobre les prestacions socials o la funció pública, sobre les polítiques de cooperació.
Exigim un canvi urgent per revertir les mesures restrictives d’aquests últims anys, preservar el bé comú i endegar un nou desenvolupament al servei de les persones.
Avui diada de l’ensenyament a Santa Coloma ens apleguem ciudatans i comunicat educativa,  mestres, pares i mares, alumnat en defensa d’una educació pública i de qualitat.
Volem manifestar-nos a favor del dret a decidir quin és el país que volem i norenunciem a fer de l’educació pública uns dels trets essencials.
No acceptem cap retallada. No admetem reduccions de llocs de treball, pèrdues salarials, desregulacions i deteriorament de les condicions laborals... No admetem l’espoliació de les empreses i serveis públics. No admetem la pobresa, les desigualtats, ni la destrucció del nostre entorn.
Hi ha un altre camí possible.
Un camí que passa per plantar cara al governs i als poders financers, als lobbys i als grans rendistes de fora i de casa nostra.
I dir ben alt que els interessos de la majoria estan en la lluita contra el frau fiscal i per una fiscalitat més progressiva, la lluita contra la corrupció. Estan en desenvolupar polítiques per a l’ocupació i no deteriorant els serveis públics. 
Estan en promoure l’habitatge social, impulsar una economia sostenible i respectuosa amb el medi ambient.
Avui 12 de maig en aquesta XVII diada ens refermem en la nostra lluita, que ve de lluny i va més lluny encara. No defallirem, no renunciarem, no callarem

Per l’educació pública.
Per l’educació de qualitat per a tots i totes.

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: 12M: Sta. Coloma XVII Diada de l'Ensenyament Públic Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top