728x90 AdSpace

30 de maig 2013

CCOO denuncia la situació d'ofec que estan patint les universitats públiques de Catalunya i la manca de compromís demostrat pel Govern de la Generalitat

(pdf+)


La Federació d'Educació de CCOO de Catalunya denuncia la situació d'ofec a la universitat pública per efecte de les polítiques de retallades del Govern de la Generalitat.

Aquest ofec té diferents vessants:

a) La Generalitat està dedicant cada vegada menys diners al finançament de les universitats públiques.

b) A part de destinar menys diners a les universitats, la Generalitat fa anys que no compleix amb la totalitat dels pagaments a què es compromet.

c) El curs 2012-13, a Catalunya, les taxes universitàries van pujar un 67%, un increment dels més elevats de tot l'Estat.

d) Les condicions de treball del Personal Docent i Investigador són cada cop més precàries.

e) Es pretenen convertir les protestes en problemes d'ordre públic.

f) La Generalitat retalla els drets laborals i salarials.

g) La Generalitat amenaça l'autonomia universitària.

Per tot això, demanem al Govern de la Generalitat que deixi d'improvisar i d'anar fent giragonses en política universitària. Cal que busqui consensos, que aglutini sensibilitats i que treballi escoltant la comunitat acadèmica. Demanem una aposta ferma per un ensenyament universitari públic de qualitat que segueixi revertint positivament a la societat i sigui la base del seu progrés econòmic, cultural i social.


  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: CCOO denuncia la situació d'ofec que estan patint les universitats públiques de Catalunya i la manca de compromís demostrat pel Govern de la Generalitat Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top