728x90 AdSpace

19 de set. 2013

Vaga a Les Illes: Més enllà de les llengües, drets laborals i educatius

Més enllà de les llengües, drets laborals i educatius
Diari de Mallorca, 14 de setembre de 2013 (+)Secretari general de la Federació d´Ensenyament de CC OO Balears
Toni Baos


El clima de crispació i enfrontament amb el qual el Govern treballa des del primer dia de la seva legislatura, és fruit d´una única bala a "cost zero" disparada a la diana de la cohesió social que proporciona l´equilibri de les llengües. Cerca provocar el més antic dels conflictes: la guerra entre cultures. La guerra constructora i destructora de fronteres amb la línia més prima que existeix entre la llibertat d´un i l´acabament de la de l´altre. La més vulnerable i sensible, perquè pertany a l´ànima del que som.

I sí, la Federació d´Ensenyament de CC OO participa activament en aquest conflicte a cor obert i tenim clar el que defensam aquí i a la resta món: la cultura d´un territori i la llengua que la representa, és un dret individual i col·lectiu a defensar i protegir sempre, i a tots els llocs.

Però noltros, encara que podem moure i remoure consciències, no tenim capacitat de legislar. Som un sindicat de treballadors i treballadores de tots els sectors i, com a tal, tenim una tasca ben concreta i encomanada. La de defensar els drets dels treballadors i treballadores als que representam.


Afrontam aquesta lluita encoratjats per l´empenta de tot un sector educatiu ben preparat, al que hem procurat aportar la força que tenim i els recursos dels quals disposam. Estem convençuts de què la nostra escolta acurada i sincera a les demandes dels companys i companyes estan reflectides dins els objectius de la mateixa convocatòria. Hem sabut entre tots i totes organitzar-nos per aportar a aquesta lluita el seny d´aquells que n´han fet unes quantes abans que noltros i a altres indrets. Anam ben conscients que som un exemple de cohesió i unitat per a la resta de la societat i per això hem d´aportar el que s´espera de nosaltres sabent que aquesta lluita formarà part de la nostra història.


Per aquesta vaga les murades a enderrocar són: que la Conselleria aixequi la sanció als directors de Menorca i es puguin incorporar immediatament als seus respectius centres; la negociació del calendari d´aplicació del TIL per les seves conseqüències laborals, i la recuperació de les injustes retallades i del personal docent. Això suposaria abaixar el nombre d´alumnes per classe per poder estar en disposició d´iniciar una veritable lluita contra el fracàs escolar que a la nostra comunitat és de les més altes de la comunitat europea.


La federació no pot permetre que una vaga d´aquestes característiques i envergadura sigui convertida en una interessada lluita ideològica de postures irreconciliables davant les llunyanes eleccions autonòmiques. Els treballadors i treballadores de l´ensenyament de la federació volem arribar més enllà de la pròpia vaga indefinida del 16S, i més enllà de l´inutil i hostil decret. I és que més enllà, ens espera la lluita contra la mercantilista i segregadora llei orgànica LOMCE i el seu sancionador i castrador estatut docent.
Toni Baos al Parlament de les Illes

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: Vaga a Les Illes: Més enllà de les llengües, drets laborals i educatius Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top