728x90 AdSpace

7 de març 2014

7 de març, Granollers: Concentració a Granollers contra la LOMCE i la sentència del TSJC

Demà, divendres 7 de març, a les 17.30 h


Concentració a Granollers contra la LOMCE i la sentència del TSJC que obliga a l'alumnat a fer el 25% de les classes en castellà

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) de Granollers (del qual CCOO del Vallès Oriental - Maresme forma part) i ANC convoquen a una concentració contra la LOMCE i la sentència del TSJC que obliga a l’alumnat a fer el 25% de les classes en castellà. 

Serà demà divendres, 7 de març, a la Plaça Maluquer i Salvador de Granollers, a partir de les 17.30 hores.  • Minut 11'25'' Canovelles es mobilitza per l'educació pública
  • Minut 13': Concentració del MUCE de Granollers

CONTRA LA LOMCE I LES SENTÈNCIES DEL TSJC


El Marc Unitari de la Comunitat Educativa de Granollers (Muce), que representa a sindicats, AMPAs i Casal del Mestre, volem manifestar el nostre rebuig més enèrgic a la Llei d’Educació LOMCE del ministre espanyol Wert, doncs proposa una contrareforma educativa retrògada, centralitzadora i anticatalana, alhora que representa una agressió contra la immersió lingüística portada a terme al nostre país durant els últims 35 anys, avalada i reconeguda com una experiència d’èxit que ha facilitat la cohesió social a Catalunya.

Aquesta obsessió malaltissa dels poders espanyols del PP envers la nostra llengua es concreta en equiparar-la a la categoria d’especialitat, anima a obrir la porta a la segregació de l’alumnat per motius de llengua dins del mateix centre educatiu i preveu la subvenció de centres de titularidad privada que s’avinguin a fer l’ensenyament en castellà. Igualment, obre les portes a la progressiva privatització dels centres educatius, la qual cosa convertiria l’escola pública en subsidiària.

Però l’ofensiva contra el català va més enllà: el decret del trilingüisme a les Illes, el tancament de línies al País Valencià, el reconeixement de llengües fantasmes com la LAPAO. A més, reintrodueix la religió a les escoles, donant-li categoria oficial.

La LOMCE potencia la segregació, com la separació per sexes, la marginació dels i de les alumnes amb més dificultats, la relegació dels estudis de Formació Professional, entre altres aspestes.

Per si no hi hagués prou, i en clara connivència amb la LOMCE, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decretat una sentència que obliga a 5 escoles catalanes a impartir una quota del 25% de llengua castellana.

Sentim que la nostra escola, l’escola pública, l’escola de tothom, l’escola que s’esforça a cohesionar la societat i que defensa la igualtat d’oportunitats, se sent amenaçada per les forces conservadores que pretenen una involució, una tornada al passat.

A tot això, cal sumar les retallades que patim des de fa uns anys: tancament de línies de P3, reducció de plantilles, augment de les ràtios, disminució de les subvencions econòmiques als centres, retard en el cobriment de les substitucions, etc.

És per això que exigim la retirada immediata de la LOMCE i demanem al govern català que deixi de fer declaracions ambigües, declari la insubmissió i ordeni el seu incompliment, tant a la sentència del TSJC com a la totalitat de la llei Wert.

Fem una crida als centres, a les AMPAs, a tota la comunitat escolar, a practicar la desobediència i a enfortir la nostra lluita en defensa de l’escola pública.


ATUREM LA LOMCE! PROU SENTÈNCIES CONTRA EL CATALÀ!

PROU RETALLADES!

MUCE Granollers

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: 7 de març, Granollers: Concentració a Granollers contra la LOMCE i la sentència del TSJC Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top