728x90 AdSpace

27 de març 2014

CCOO aconsegueix fer extensiva la sentència favorable a percebre la part devengada de la paga extra de nadal de 2012 a tots els funcionaris de l'Ajuntament de Pineda

CCOO aconsegueix fer extensiu als funcionaris de l’Ajuntament de Pineda de Mar la sentència favorable a percebre la part devengada de la paga extraordinària de Nadal de 2012
El passat 21 de febrer, el jutjat de lo social número 1 de Mataró, va sentenciar a favor pel cobrament de la part devengada dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Pineda de Mar presentat per un altre sindicat d’acord amb CCOO.


Una vegada rebuda la sentència, els delegats i delegades de CCOO es van reunir amb els responsables de Recursos Humans del consistori i mitjançant negociació es va acordar fer extensiu aquesta paga extraordinària als funcionaris i funcionàries públics de l’Ajuntament  mitjançant un acord de bestreta que serà signat durant els propers dies i que s’executarà a finals del mes d'abril coincidint amb el pagament de les nòmines.

Des de la Secció Sindical de FSC- CCOO considerem que aquest fet pot ser un precedent i que serà beneficiós per altres poblacions, que com la nostra, es veuen perjudicades perquè sols una part dels treballadors i treballadores municipals poden beneficiar-se d’una sentència favorable i entenem, que tot i que sigui una sentència que recull el personal laboral, pot fer-se extensiu a tot el personal doncs queda demostrat el dret a percebre aquesta paga. 

L'argumentació s'extreu directament de dita sentència que exposa literalment que

"el RD 20/12 entró en vigor el 15 de julio de 2012, por lo que su artículo 2, que prevé la supresión de la paga extraordinaria de Navidad de 2012, no puede aplicarse retroactivamente, puesto que dicha paga forma parte del concepto de salario del trabajador, y parte de la misma ya se había devengado. Una interpretación distinta serià claramente contraria al articulo 9.3 CE, que prevé la irretroactividad de las disposiciones sancionadora no favorables o restrictivas de derechos individuals. Por tanto, la aplicación del artículo 2 del RD20/12 debe afectar únicamente al salario que aún no haya sido devengado."

********************************************************************************
********************************************************************************

Els empleats públics de la Generalitat ho volem tot:-La part meritada de la paga extra: 
  • Que el Govern pagui ja i a tots (al 100%) els treballadors i treballadores de la Generalitat la part de la paga retallada indegudament.  Ja hi ha múltiples sentències que ens donen la raó:  que no calguin nous recursos de moment, que no sigui a costa de la nostra butxaca...!. 
  • Són múltiples els acords amb les diferents administracions que estan permeten retornar aquesta quantitat (44 dies de la part meritada de la paga extra). A més, el Tribunal Constitucional s'ha de pronunciar sobre la inconstitucionalitat de la mesura....(Ja sabem que segons quins assumptes, la justícia és lenta, molt lenta...).
-La totalitat de la paga extra del 2012: 

El mateix Decret-Llei 20/2012 de Rajoy preuveu el retorn de la totalitat de la paga. Tot i que les últimes setmanes el Govern del PP  ha tornat a recordar que es retornaria a tothom la paga extra del 2012 el proper any (estan en permanent campanya electoral), hem de continuar exigint per tots els mitjans legals i de mobilització aquets el retorn. 

No ens fiem!: hem de seguir lluitant per recuperar el 100% de la paga , al 100% dels empleats públics, i sense que ens hagi de costar ni un euro nés, que ja ens han robat prou!  • El Govern de la Generalitat és l'únic de l'estat que el 2013 i 2014 ha tornat a robar-nos l'equivalent a la paga extra.

    No ens podem aturar en la reclamació de la part meritada de la paga extra, ni del retorn de la totalitat de la paga del 2012 que Montoro diu que es produirà el 2015. Hem d'exigir per totes les vies possibles (judicials, de mobilització) que aturin les retallades salarials i es retorni el que ens han robat a tots els empleats públics de Catalunya.

Vídeo amb el recull dels titulars de premsa sobre la situació del retorn de la part meritada de la paga extra del 2012

  

 Vídeoconferència    • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: CCOO aconsegueix fer extensiva la sentència favorable a percebre la part devengada de la paga extra de nadal de 2012 a tots els funcionaris de l'Ajuntament de Pineda Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top