728x90 AdSpace

14 de març 2014

Terrassa: 16 de març, Jornada lúdica i reivindicativa "L'educació pública de tots i totes"

16 DE MARÇ: JORNADA LÚDICA I REIVINDICATIVA A TERRASSA “L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE TOTES I TOTS”Com ja us avançavem, el proper 16 de març, diumenge, se celebra una trobada lúdica i reivindicativa en defensa de l’educació pública promoguda per la Comunitat Educativa de Terrassa. La Jornada serà al Torrent de les Bruixes, al Parc Vallparadís de Terrassa, des de les 11h a les 14h.  AMPEs, docents, estudiants, sindicats, entitats d’educació en el lleure, moviments de renovació pedagògica,… han unit els seus esforços per tal de fer vissible al conjunt de la ciutadania el moment crític de l’educació pública, un problema que afecta avui a la societat i que amenaça el model de societat del futur, sobre el qual cal pensar i actuar.


Totohom està convidat a participar-hi, hi haurà tallers, grups d’animació, actuacions,…i es fa una crida a tots els centres educatius de Terrassa a aportar pancartes que facin vissibles les seves reivindacions i la seva defensa de  l’escola pública. La idea és que cada escola o entitat educativa porti una pancarta per curs o classe ( quantes més millor) i estendre-les a l’espai del Parc Vallaparadís on es celebrarà la jornada, fent un mosaic o penjant-les dels arbres.  Les característiques de les pancartes han de ser:Mida: 2mx1m, en paper. 
Motiu: lliure, des de dibuixos a eslògans, però sempre amb un vessant reivindicatiu oinformatiu de la qualitat educativa, retallades, LOMCE, immersió lingüística…
Tècnica: lliure ( rotuladors, pintures, paper enganxat…). 

En lloc visible nom de l’ escola, curs… i 5 m. de cordill per pancarta i pinces (cel.lo o precinte), per qui vulgui penjar les pancartes entre els arbres.MÉS INFORMACIÓ 

El proper diumenge 16 de març, a les 11h. la plataforma Comunitat Educativa de Terrassa(CET) convida a tota la ciutadania a participar en la jornada lúdica-reivindicativa organitzada al Parc Vallparadís, amb la finalitat de fer visible la greu situació que travessa avui l’Educació pública, i promoure la reflexió i l’acció vers les polítiques conservadores i restrictives, que amenacen una Educació garantida, igualitària i de qualitat per al conjunt de la població.

Què és la Comunitat Educativa de Terrassa?

La Comunitat Educativa de Terrassa neix amb la voluntat de sumar esforços i recollir les inquietuds de tota la ciutadania terrassenca implicada, d’una manera o altra, amb l’Educació. La integren associacions de pares i mares, docents, estudiants, sindicats, entitats d’educació en el lleure, moviments de renovació pedagògica, i està oberta a la participació de qualsevol persona sensible als problemes de l’Educació pública avui.
La CET pretén així abordar l’acció i la reflexió sobre les polítiques que posen en perill avui un model educatiu públic de qualitat i universal, i les seves conseqüències en el nostre entorn més pròxim, des d’una perspectiva en la qual es tinguin en comptes totes les veus implicades en el procés educatiu. Es posa en valor així el concepte de “comunitat educativa” com a base de l’Educació, front al model educatiu imposat avui, basat en els criteris economicistes delmanagement empresarial de les ideologies neo-conservadores, que ens adreça cap a un sistema educatiu estratificat i injust.
La Comunitat Educativa de Terrassa es posiciona contra les polítiques educatives seguides pel govern autonòmic i l’estatal, i l’escassa prioritat que han demostrat donar als interessos i les necessitats de la ciutadania a l’hora de dissenyar-les. Vol evidenciar la despreocupació demostrada pels poders públics per una Educació pública de qualitat real, restringint els seus recursos materials i humans, creant barreres per a l’accés en condicions d’igualtat en tots els nivells educatius, implementant mesures que atempten contra la gestió participativa i democràtica als centres, i posant en seriós perill el model lingüístic cohesionador de l’escola catalana.

Diumenge 16 de Març: tothom al Torrent de les Bruixes.

Sota el lema “L’educació pública de totes i de tots” la jornada del dia 16 preveu la participació de diferents col·lectius relacionats amb el món de l’educació i el lleure a Terrassa, en forma de tallers oberts, actuacions musicals i accions diverses, inclosa la lectura d’un manifest.La jornada s’iniciarà a les 11h del matí i està previst que finalitzi a les 14h.

Us adjuntem el cartell de la jornada i un full explicatiu per si voleu sumar-vos com centre educatiu amb la vostra pròpia pancarta.
  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: Terrassa: 16 de març, Jornada lúdica i reivindicativa "L'educació pública de tots i totes" Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top