728x90 AdSpace

2 de jul. 2014

CCOO exigeix al Govern de la Generalitat respecte pels drets dels treballadors i treballadores públics

CCOO exigeix al Govern de la Generalitat respecte pels drets dels treballadors i treballadores públics

El Govern de la Generalitat s’ha convertit en el campió  de les retallades de plantilles,  dels drets laborals i socials, de les condicions de treball i del salari als seus treballadors i treballadores. 

Des de CCOO seguim mantenint que malgrat la situació econòmica de Catalunya el Govern pot fer altres polítiques pressupostàries i d’inversió pública.

Entenem que el Govern, per equilibrar els pressupostos, podia triar l’opció de recaptar més  a partir d’impostos sobre les classes benestants, disminuir les retribucions  dels alts càrrecs i els de confiança, renegociar el deute amb empreses i entitats financeres...

En canvi, el Govern de CiU ha optat pel segrestar i  utilitzar els empleats públics  com a guardiola. I així, a part de la paga de 2012, ens ha tret la de 2013 i novament els pressupostos del 2014  incorporen la retallada de l’equivalent d’una paga, el manteniment de la reducció de jornada i salari al personal interí  i l’augment de jornada a docents, sanitaris, bombers...

Exigim de nou al Govern que segui a negociar  de forma immediata:

·         -El cobrament automàtic i generalitzat  de la part meritada de la paga de 2012, reconegut  per diferents sentències judicials.
·         -El cobrament íntegre  de la paga de 2014, com recullen diferents resolucions aprovades pel Parlament de Catalunya i en aplicació de l’esperit de la Llei 4/2014 del Parlament.
·         -La recuperació del salari i la jornada del personal interí.
·       - La recuperació de la jornada i els drets laborals i socials dels diferents sectors i col·lectius  que han patit l’ampliació de la jornada laboral.


CCOO seguim denunciant la manca de voluntat negociadora del Govern de la Generalitat que es fa  palesa quan prefereixen la imposició a l’acord i quan mantenen l’immobilisme. El Govern de CiU continua aplicant més retallades, a diferència d’altres administracions i governs que ja el 2013 i 2014  no han retallat ni salaris ni condicions laborals, i que a més estan negociant (o ja han acordat) el retorn de la part meritada de la paga de 2012.


CCOO i la resta de sindicats de la Mesa General  hem demanat formalment la reunió d’aquesta Mesa per resoldre aquests temes.

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: CCOO exigeix al Govern de la Generalitat respecte pels drets dels treballadors i treballadores públics Rating: 5 Reviewed By: angarcia100
Scroll to Top