728x90 AdSpace

28 de set. 2014

Ens deuen 4 pagues! Aturar les retallades, recuperar els nostres drets i diners és a les nostres mans!

CCOO exigim del Govern de la Generalitat la reunió immediata de la Mesa de la Funció Pública per recuperar els nostres drets, que es concreten en: 

 • Abonament de totes les pagues de 2015.
 • Restitució de la jornada i el salari al 100% del personal interí i substitut. Cobertura de les baixes des del primer dia.
 • Recuperació les pagues de 2010, 2012, 2013 i 2014 i del poder adquisitiu perdut els últims anys.
 • Restabliment dels drets per casos de malaltia i per raons de conciliació laboral i personal.
 • Increment de les plantilles als centres i de l’ocupació pública.

L’any 2012, els governs de l’Estat i la Generalitat van fer servir la seves majories parlamentàries per arrabassar molts dels drets socials i econòmics que els treballadors i treballadores dels serveis públics havien conquerit al llarg de lluites i negociacions.


Així ens van treure la paga de Nadal de 2012, dies per la conciliació de la vida laboral i personal, dret a baixes i permisos per necessitats de salut i ajuts socials per a determinades contingències i col•lectius més desafavorits. Alhora, aprimaven les plantilles destruint ocupació.


El govern de la Generalitat va aprofundir en aquestes retallades amb la reducció de jornada i salari al personal interí i substitut i amb la supressió d’una de les pagues els anys 2013 i 2014.


Des del primer moment CCOO, juntament amb altres organitzacions, vàrem dur a terme mobilitzacions i reclamacions legals per començar a recuperar els nostres drets.


Pel que fa a les reclamacions vàrem acordar unitàriament presentar demandes d’algunes persones de cada col•lectiu i territori i en tenir sentències fermes demanar l’extensió dels seus efectes al conjunt dels treballadors. Aquesta estratègia va servir per evitar despeses innecessàries a cada treballador i treballadora. Tant bon punt una d’aquestes sentències sigui ferma, demanarem l’extensió a tot el col•lectiu en les mateixes condicions. Cal recordar també que estem a l’espera de la resolució del Tribunal Constitucional al respecte, que podria significar el reconeixement a tothom del dret constitucional a cobrar la part meritada.No només volem la part meritada: volem el 100% de la paga!


Des de CCOO, sense menystenir aquestes reclamacions legals, creiem que la recuperació dels nostres drets i salari només l’aconseguirem per la nostra capacitat de mobilització i pel pes del nostre col•lectiu en els espais socials i politics.


CCOO rebutgem les pràctiques autoritàries, paternalistes i electoralistes del Govern Central de retornar la paga de 2012 a terminis i d’ampliar els dies de lliure disposició i el "seguidisme" que fa el Govern de la Generalitat.


CCOO reclamem la reunió de les meses de negociació per establir un programa de la reposició dels drets que ens han estat arrabassats, tant els que depenen de les actuacions del Govern Central com del de la Generalitat. I no deixarem de mobilitzar-nos en defensa dels nostres drets i salari. Publicacions relacionades:RECULL de PREMSA:
"Ya al adoptar la medida, el Gobierno dijo que su plan era compensar esa supresión a partir de 2015 mediante aportaciones a planes de pensiones. "
CCOO exigim la convocatòria immediata de la Mesa de la Funció Pública per 
negociar partides pressupostaries destinades a :
 • Abonament de totes les pagues de 2015
 • Restitució de la jornada i el salari al 100% del personal interí i substitut. Cobertura de les baixes des del primer dia.
 • Recuperació les pagues de 2012, 2013 i 2014 i del poder adquisitiu perdut els últims anys.
 • Restabliment dels drets per casos de malaltia i per raons de conciliació laboral i personal.
 • Increment de les plantilles als centres i de l’ocupació pública.


Des del mateix moment que  vam saber que la Generalitat pretenia eliminar una de les 14 pagues dels empleats públics el 2012, la totalitat dels sindicats vam iniciar mobilitzacions, ja al febrer de 2012. Tota la gent que hi va ser segur que les recorda; per desgràcia, no van ser massives. Aquesta mobilització va continuar el  juliol, quan Rajoy la va fer extensiva al conjunt d'empleats públics de l'Estat. Malgrat que alguns estaven de vacances, CCOO i les persones que hi vam ser presents segur que recorden l'enorme manifestació de Barcelona del 18 de juliol. Però no vam aconseguir que els governs rectifiquessin.


EXIGIM la totalitat de la paga extra del 2012 (no només la part meritada), tal com ja preveia el DLl 20/2012 de Rajoy: 

El mateix Decret-Llei 20/2012 de Rajoy preuveu el retorn de la totalitat de la paga. Tot i que les últimes setmanes el Govern del PP  ha tornat a recordar que es retornaria a tothom la paga extra del 2012 el proper any (estan en permanent campanya electoral), hem de continuar exigint per tots els mitjans legals i de mobilització aquets el retorn. 

 • No ens fiem!: hem de seguir lluitant per recuperar el 100% de la paga , al 100% dels empleats públics, i sense que ens hagi de costar ni un euro nés, que ja ens han robat prou! • A la vegada hem de seguir lluitant perquè el Govern de la Generalitat, que ha continuant espoliant els empleats públics de drets i salaris durant el 2013 i 2014, ens retorni el que és nostre!Dilluns, 15 de setembre a les 12:30h

Delegats i delegades sindicals de CCOO de l'Àrea Pública (Educació, Sanitat, Serveis Socials, Personal d'Administració i Serveis...)  ens concentrem a la Plaça de Sant Jaume
CCOO recorda el Govern de la Generalitat que l’abonament de la paga de l’any 2015 no compensa les retallades sofertes pels treballadors i treballadores públics:
 • Hem d'aturar les retallades, i negociar les partides pressupostàries per a garantir la recuperació dels nostres drets i diners.

Delegats i delegades de CCOO dels Serveis Administratius, dels Serveis Socials, de la Sanitat i l’Educació de la Generalitat de Catalunya es concentraran a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, a les 12.30 h. (coincidint amb la reunió setmanal del Consell Executiu) per fer-li saber al govern que amb l’anunci de que percebran la paga extra de 2015 no es resolen les demandes que tenen els treballadors i treballadores de la Generalitat .

CCOO exigeix al Govern de la Generalitat la convocatòria immediata de la Mesa General de la Funció Pública per negociar les partides pressupostaries necessàries per garantir:

 • Abonament de totes les pagues de 2015
 • Restitució de la jornada i el salari al 100% del personal interí i substitut. Cobertura de les baixes des del primer dia.
 • Recuperació les pagues de 2012, 2013 i 2014 i del poder adquisitiu perdut els últims anys.
 • Restabliment dels drets per casos de malaltia i per raons de conciliació laboral i personal.
 • Increment de les plantilles als centres i de l’ocupació pública.


Ahir 15 de setembre els delegats i delegades de CCOO Educació, CCOO Sanitat i CCOO Serveis Públics ens vam concentrar per reclamar el retorn de drets i salaris robats els últims anys

CARTA LLIURADA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT


Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya

Sr Artur Mas i GabarróMolt Honorable President,


Els Pressupostos de la Generalitat de Catalunya són clarament insuficients per cobrir les necessitats de la prestació dels serveis públics i socials, tant per l’escàs retorn de l’aportació de Catalunya al conjunt de l’Estat , fruit del model de finançament autonòmic , com per les decisions fiscals del Govern Català .

CCOO sempre hem compartit amb els diferents governs de la Generalitat de Catalunya la reivindicació de finançament suficient per cobrir les necessitats de la població del nostre país.

Des de CCOO també exigim al govern de la Generalitat, l’adopció de mesures fiscals redistributives en el àmbit de les seves competències ,com en el cas de l’impost de successions , i que no derivi recursos públics cap la iniciativa privada .

Els pressupostos dels darrers anys s’han fonamentat en fortes retallades en les polítiques socials i econòmiques que configuren l’Estat del Benestar i de les condicions laborals i econòmiques dels treballadors i treballadores dels serveis públics , per una banda , i en la negativa d’implementar polítiques fiscals redistributives , per altra .

Des de CCOO reclamem que els pressupostos de 2015 incloguin mesures fiscals i recaptatòries progressistes , que prioritzin la inversió i la depesa en serveis públics i socials ,en recuperar ocupació pública i en millorar les condicions socio-laborals i econòmiques dels treballadors i treballadores. .

Està molt bé que el Govern atengui algunes de les demandes sindicals, com la de restablir el cobrament de les pagues de 2015, la recuperació del 100% de la jornada i salari del personal interí però li recordem que amb aquestes mesures no es dóna satisfacció a les demandes dels treballadors i treballadores .

En aquest sentit des de CCOO ,exigim la convocatòria immediata de la Mesa de la Funció Pública per negociar partides pressupostaries destinades a :
- El cobrament de les pagues corresponents a 2015

- La restitució immediata de la jornada al 100% del personal interí i substitut

- La recuperació de l’ocupació perduda en els darrers anys

- L’establiment de terminis per recuperar el poder adquisitiu i les pagues de 2012, 2013 i 2014.

- La recuperació dels drets socials, laborals i de conciliació que ens han estat arrabassats. 


En definitiva , els treballadors i treballadores de la Generalitat volem negociar les mesures necessàries per recuperar drets laborals i socials que ens han estat arrabassats en els darrers anys.

Mira les fotografies de la concentració:


 • Comenta amb Blogger
 • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: Ens deuen 4 pagues! Aturar les retallades, recuperar els nostres drets i diners és a les nostres mans! Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top