728x90 AdSpace

7 d’oct. 2014

L’administració decidirà la selecció de directors i directores dels centres públics

LA CONSELLERA APLICA LA LOMCE


  • L’administració decidirà la selecció de directors i directores dels centres públics  • El Departament d’Ensenyament ha presentat un projecte de Decret que modifica la selecció de directors i directores, per ser aplicat en els processos d’aquest curs 2014-2015. El projecte constitueix una aplicació dels preceptes continguts en els articles 133 i següents de la LOMCE. Aquests preceptes mai no han estat impugnats pel Govern ni pel Parlament de Catalunya davant el Tribunal Constitucional.


Quins canvis hi haurà en la selecció de directors i directores?

- L’administració tindrà majoria absoluta en la comissió de selecció. 
- No es garanteix la participació de representants de les famílies en la comissió.
- No hi ha prioritat per als candidats i candidates del propi centre.
- Es valorarà prioritàriament l’experiència prèvia en equips directius.
- No és requisit estar en actiu per presentar candidatura.
- A partir de 2019, serà requisit acreditar un curs de formació per a la direcció per presentar-se.

A quants centres afectarà aquest curs?
El Departament d’Ensenyament ha informat que 760 directors o directores acaben mandat el 30 de juny de 2015. D’aquests, en podrien prorrogar el seu mandat 364. Això significa que la selecció de més de 400 directors i directores es farà de forma molt menys democràtica i participada que fins ara.

Proposta de CCOO: prorrogar els mandats d’ofici durant un curs.
CCOO considera que, amb aquesta selecció, el Departament accelera de manera difícilment reversible la jerarquització i la falta de participació en la gestió dels centres públics. 
Per això, CCOO proposa que el Departament no modifiqui el decret actual, i que prorrogui d’ofici durant un curs els mandats que caduquen aquest curs. 
La participació de la comunitat educativa en la selecció de la direcció del centre i en l’elaboració del projecte educatiu són condicions necessàries per a l’educació pública. El sistema de gestió de la LOMCE que s’apressa a aplicar la conselleria construeix una escola estatal, que no pública.

Temes relacionats


  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: L’administració decidirà la selecció de directors i directores dels centres públics Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top