728x90 AdSpace

6 de març 2015

Ensenyament posa en marxa una prova pilot per millorar la selecció del personal interí i substitut


Aquest nou mecanisme es posarà en marxa a partir del 17 de març als Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental


Permetrà als directors dels centres establir quines són les necessitats en la definició dels perfils dels substituts


El director entrevistarà com a mínim els tres candidats amb millor puntuació per poder fer la proposta definitiva del substitut


El Departament d'Ensenyament posarà en marxa una prova pilot per tal de millorar el procés de selecció del personal substitut. Serà a partir del dia 17 de març, i el pilot es durà a terme en els nomenaments dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental.

Aquest nou sistema emana del Decret de plantilles i provisió de llocs docents, aprovat el 25 de març de 2014, i que regula l’estructura i el contingut de les plantilles docents dels centres i serveis educatius, i els diferents sistemes de provisió dels llocs de treball docents.

El Departament d’Ensenyament ha dissenyat un nou aplicatiu que permet als directors dels centres educatius públics establir quines són les necessitats a l’hora de definir els perfils dels substituts que necessiten en els seus centres. A partir d’aquí, el sistema reconeixerà quines persones que formen part de la borsa de treball docent estan disponibles i en farà la selecció seguint els criteris demandats pel director del centre. La selecció tindrà en compte també diferents criteris qualitatius i objectius, com la nota mitjana de la titulació superior, l’exercici de la docència o l’acreditació del coneixement de l’anglès o d’un altre idioma estranger, entre d’altres aspectes rellevants. Com a mínim els 3 candidats amb millor puntuació seran entrevistats pel director per tal de poder fer la proposta definitiva del substitut que s’incorporarà al centre de manera immediata.

Els nomenaments telemàtics es duen a terme dimarts i divendres durant el curs escolar. El nou procés permetrà, a més, que els directors que vulguin seleccionar els substituts amb uns perfils adequats a les necessitats de la plaça a cobrir ho puguin fer en altres dies. D’aquesta manera es garantirà que cap interí o substitut perdi possibilitats d’obtenir un lloc de treball per un o altre procés.


Posicionament del CCOO davant aquesta resolució provisional.


· En el seu moment ja vam demanar la retirada del Decret 39/2014 de 25 de març, pel qual es regulen els procediments per definir el perfil i la provisió dels llocs de treball i del Decret 155/2010, de 2 de novembre de la direcció de centres educatius públics i del personal directiu professional i ens ratifiquem en la seva retirada.


· Creiem que aquest procediment telemàtic per comunicar i formalitzar els nomenaments del personal interí per part de les direccions dels centres docents com a màxim s’hauria d’aplicar als llocs de treball de perfil específic.


· Manifestem que el termini d’una hora per acceptar el nomenament és molt curt i sol·licitem l’especificació d’unes franges horàries per acceptar l’esmentat nomenament. I que això quedi reflectit a la resolució.


· Entenem que no assistir a l’entrevista personal de cap manera pot significar una exclusió de la borsa.


· Sol·licitem que aquest prova pilot al Maresme- Vallès Oriental hauria de ser avaluada a la Mesa sectorial


· Demanem que sigui contemplada la defensa i reclamació individual dels candidats/tes no seleccionats/des.


· No es reflecteix la capacitat d’intervenció de la representació legal dels treballadors. Hem de tenir la capacitat de poder visualitzar l’aplicatiu informàtic que tenen al seu abast les direccions del centres.


· S’han de remetre les propostes de no continuïtat a les Juntes de Personal.
  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: Ensenyament posa en marxa una prova pilot per millorar la selecció del personal interí i substitut Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top