728x90 AdSpace

5 de maig 2015

El Govern de la Generalitat es veu obligat a rectificar el criteri de càlcul del retorn dels 44 dies de la paga de 2012

CCOO, per la recuperació de retribucions i drets


  • El Govern de la Generalitat es veu obligat a rectificar el criteri de càlcul del retorn dels 44 dies de la paga de 2012
  • Tot i aquesta rectificació entenem que l’actual Govern de la Generalitat pretén no pagar la resta de la paga de 2012 encara que ho fes el Govern central.


 Ja no ens alimenten molles, 
VOLEM EL PA SENCER!
CCOO sempre ha exigit al Govern de la Generalitat que pagui a tots els seus treballadors i treballadores, de forma íntegra, la part meritada de la paga de 2012 com a primer pas per recuperar el total de la paga del 2012 i negociar els terminis per la recuperació de la de 2013 i 2014.

CCOO ha recorregut per la via Contenciosa Administrativa l’Acord de Govern del 10 de març de 2015 per entendre que recupera les retallades dels acords de govern de 2012 i que van quedar sense efecte per les del Govern central.

Vistes les nòmines del mes de març, hem comprovat que no havien pagat a tot el personal el 24’04% de la paga de 2012 i, a sobre, l’aplicació del 5% de descompte de les retribucions de 2012 l’havien fet sobre una quantitat que no hem cobrat de forma efectiva.

És a dir, apliquen el 5% al total de la massa salarial que hauríem d’haver cobrat sense retallades, i no a la quantitat que realment vam cobrar i que figura en el certificat de retribucions per a la Declaració de la Renda de 2012.

CCOO va denunciar, des del primer moment, que amb l’aplicació del descompte del 5% del salari de 2012, en fer-se sobre una quantitat superior a la realment percebuda en aquell any, la Generalitat s’està apropiant de forma no lícita d’una part de les retribucions dels seus treballadors i treballadores.

En el dia d’avui, el Govern de la Generalitat ha penjat una nota, al portal Atri, en la qual explica que finalment aquest descompte serà sobre les retribucions realment percebudes i no sobre les teòriques de 2012 i que farà l’actualització a la nòmina del mes de juliol.

Tot i aquesta rectificació entenem que l’actual Govern de la Generalitat pretén no pagar la resta de la paga de 2012 encara que ho fes el Govern central.

CCOO seguirem treballant per la via sindical i legal per aconseguir la recuperació de les retribucions i la resta de drets laborals i socials que ens han retallat en els darrers anys per la via de la negociació i la pressió sindical del conjunt de treballadors i treballadores.NOTA DEL DEPARTAMENT (ATRI)

Nota informativa en relació al càlcul efectuat per al retorn dels primers 44 dies de la paga extraordinària del mes de desembre de 2012 (29.04.15)


Amb motiu de l’aplicació de l’Acord GOV/33/2015, de 10 de març, sobre la recuperació d’una part de la paga extraordinària i addicional del mes de desembre de 2012 per al personal del sector públic de la Generalitat de Catalunya, s’ha detectat una incidència en aplicar l’adequació retributiva a què fa referència el punt 3.3 b) de l’esmentat Acord.

Davant d’aquesta situació, que implica refer la base de càlcul de la clàusula de reducció retributiva mínima del 5% sobre les retribucions percebudes aquell any, cal realitzar una revisió del programa informàtic de nòmines que regularitzarà el pagament percebut en la nòmina del mes de març 2015, retornant les quanties que corresponguin, si s’escau, en l’apartat de la recuperació d’una part de la paga extraordinària i addicional del mes de desembre de 2012 per al personal del sector públic de la Generalitat de Catalunya definit en l’ Acord  GOV/33/2015, de 10 de març.

La revisió del programa informàtic s’estima que permeti formalitzar la regularització esmentada en la nòmina del mes de juliol de 2015.Ja no ens alimenten molles, 
VOLEM EL PA SENCER!

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: El Govern de la Generalitat es veu obligat a rectificar el criteri de càlcul del retorn dels 44 dies de la paga de 2012 Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top