728x90 AdSpace

16 de des. 2015

Professorat interí i substitut. Nomenaments durant els períodes de Nadal i Setmana Santa


El Departament ha de garantir la continuació del nomenament al personal substitut durant les vacances de Nadal i Setmana Santa sempre que el titular mantingui la seva situació de baixa o permís. L’any passat el departament va pagar els dies de vacances dels substituts però no en la nòmina de desembre sinó en la següent nòmina, la de gener. Aquest fet es va denunciar des de CCOO i es seguirà denunciant, ja que el col·lectiu d’interins i substituts és el més castigat i aquesta situació encara el fa més vulnerable.
En aquest sentit, tal i com consta al Manual de supervivència d’interins i substituts, el punt 2 dels criteris de la gestió de la borsa explicita que “Els nomenaments [...] no s'interrompran durant els períodes de Nadal, Setmana Santa o els caps de setmana, en cas que el permís o la llicència de la persona titular del lloc de treball inclogui aquests períodes de temps”. Per tant, interrompre el nomenament el dia 20 i prorrogar-lo després, incompleix la normativa.
Davant d’aquesta situació, recomanem al personal substitut i als centres que comprovin el més aviat possible quina és la data de finalització del permís o llicència per malaltia del titular i que durant les vacances es comprovi al portal ATRI que el seu nomenament es prorrogui per a aquests dies. Després de vacances cal incorporar-se si el titular continua de baixa, o verificar fins a quin dia ha estat de baixa la persona titular.
Si el titular canvia el fet causant de la baixa per un altre diferent (per exemple de malaltia a maternitat, de maternitat a compactació) durant les vacances de Nadal, el Departament començarà un nou nomenament el 8 de gener Aquesta situació (canvi de fet causant) deixaria el personal substitut sense cobrar des de que se li acaba el nomenament fins al 7 de gener. Aquesta mesura continua castigant i maltractant el personal substitut. Fet que CCOO no ha deixat ni deixarà de denunciar.
Cal recordar que els primers nomenaments de l’any seran el divendres 8 de gener i, per tant, el personal substitut haurà d’estar atent per confirmar, si cal, l’adjudicació. 

Llegeix i descarrega aquí el full d'Actualitat (pdf)

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: Professorat interí i substitut. Nomenaments durant els períodes de Nadal i Setmana Santa Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top