728x90 AdSpace

13 d’abr. 2016

CCOO alerta que el tancament d'aules posa en perill la cohesió social


Roda de premsa CCOO EDUCACIÓ BLLAPAG  (13 abril 2016)

CCOO ALERTA QUE EL TANCAMENT D’AULES POSA EN PERILL LA COHESIÓ SOCIAL 


La convocatòria d’aquesta roda de premsa està motivada per la immediatesa de conèixer les dades de la preinscripció als centres escolars del Baix Llobregat, fet determinant per saber si els propòsits previs del Departament d’Ensenyament de tancar 21 aules de P3 es confirmen.

Per provar d’evitar-ho, des del Sindicat d’Educació de CCOO del BLLAPAG a començaments de gener, varem presentar una moció a tots els ajuntaments de la comarca on es demanava el pronunciament del ple municipal contra el tancament d’aules de P3 a la comarca i la baixada de ràtios.

Mocions que han estat discutides i aprovades en més de vint ajuntaments.

Aquesta iniciativa ha estat el tret de sortida d’un procés de discussió i mobilització per defensar les aules amenaçades, AMPA’s, assemblees de docents, de veïns, entitats com el Fòrum Social del Baix Llobregat, comunitat educativa, grups polítics municipals, i plens dels ajuntaments, han abordat la qüestió i en tots els àmbits han arribat a la mateixa conclusió:
  
Cap tancament d’aula de P3 a la comarca i baixada de ràtios a 20 per fer-ho possible. 

El Parlament de Catalunya ha abordat en dues ocasions el tema, com a conseqüència d’una interpel·lació parlamentària a principis de març els grups parlamentaris de Catalunya Sí Que es Pot i PSC van presentar una moció aprovada pel ple que instava al Govern a complir el mateix que les mocions dels ajuntaments havien aprovat. 

A començaments d’abril el Parlament tornava a discutir una moció que deia exactament igual que l’anterior però aquesta vegada circumscrita al Baix, aprovada per majoria com l’anterior. 

El propòsit del Departament continua sent tancar aules justificant-lo amb la baixada demogràfica, per les dades que nosaltres hem pogut anar recollint, i que són provisionals la quantia d’aquestes pot apropar-se a les seves intencions inicials. 

L'Administració s'inhibeix en la seva responsabilitat política i social en relació a la planificació educativa deixant que siguin les lleis de l'oferta i demanda les que vagin configurant el mapa escolar del Baix Llobregat. 

Per això fa cas omís a les pròpies resolucions del Parlament on s'aprova una moció en contra del tancament de grups de P3 i en favor de la disminució de la ràtio. 

Aquesta desobediència significa no sols posar en entredit la validesa democràtica de les resolucions parlamentàries sinó atemptar contra un dels pilars bàsics de la cohesió social com és l'educació. 

Les dades de l’atur 54.350 persones , de pobresa, de treball en precari, estigmes de les desigualtats socials, són cada vegada més alarmants al nostre territori. 

Fets que al seu dia van significar una mobilització social en contra de la reducció de beques menjador i que avui s'expressen en el NO al tancament d’aules de P3. 

Per a les classes més desfavorides l'escola és l'únic instrument, la connexió per aconseguir sentir-se vinculats a la societat, a un Estat, a un govern que els nega una educació que els resituï en igualtat d’oportunitats per tenir accés a una educació de qualitat. 

Per fer possible la cohesió social i la igualtat d’oportunitats aprofitem la situació per, sense cap despesa afegida, elevar la qualitat de l’educació baixant les ràtios de les aules de P3. 

Instem al Govern de la Generalitat i al Departament d’Ensenyament a complir les mocions i resolucions aprovades al Parlament de Catalunya que aborden el tema. 

Cornellà 13 d’abril de 2016

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: CCOO alerta que el tancament d'aules posa en perill la cohesió social Rating: 5 Reviewed By: Angel Benito
Scroll to Top