728x90 AdSpace

20 de juny 2016

El MUCE emplaça al Govern a presentar un Decret que eviti les retalladesEl Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), del qual CCOO és membre, va demanar reunió amb caràcter d'urgència, amb els portaveus de tots els grups parlamentaris. Aquesta reunió s'ha fet aquest matí. Han assistit representats de tots els grups parlamentaris, excepte de Junts pel Sí, amb la qual esperem trobar-nos proper dimecres.
  
En aquesta reunió hem detallat les retallades que des de fa anys estan patint els alumnes, les escoles i els professionals de l'educació, així com les que el Departament havia anunciat pel proper curs. 

El MUCE ha denunciat les excuses que s'estan donant per fer noves retallades a l'ensenyament públic, i hem recordat que el Govern té eines i possibilitats per  adoptar les mesures executives i les iniciatives legislatives necessàries per procedir a l’ampliació de crèdits o si s’escau a l’aprovació de crèdits extraordinaris a fi i efecte de resoldre les greus mancances que s’apunten pel curs acadèmic 2016/2017.

En aquest sentit hem demanat als grups parlamentaris: 

D’acord a la Llei de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya, el Decret 252/2015, el Decret Llei 4/2015, així com del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

  • Instem al Govern a que faci servir els instruments que la Llei li atorga i dels quals disposa per generar crèdit o habilitar els crèdits mitjançant la creació de les partides pressupostàries que siguin pertinents per:
    • mantenir les plantilles i les dotacions de professionals de l’educació que el curs 2015/2016 van treballar als centres públics de Catalunya,
    • cobrir totes les noves necessitats per la correcta escolarització de nous alumnes, la creació de noves aules o centres educatius públics, previstos pel curs 2016/2017. Cobrir també les necessitats i millores de personal i recursos específiques derivades de l'escolarització d'alumnat amb necessitats educatives específiques, especials i d'atenció a la diversitat.
    • incorporar  especialment la cobertura de totes les baixes de personal des del primer dia i des de l’1 de setembre a tots els centres públics de Catalunya.

Instem al Govern a trametre al Parlament el corresponent projecte de llei de concessió d’un crèdit extraordinari o d’un suplement de crèdit, en el qual s’ha d'incloure, necessàriament, la proposta dels recursos concrets que demanem finançar.

Aquestes demandes urgents no exclouen la necessitat de cobrir altres millores i de revertir totes les retallades. Les propostes s’han concretat en documents presentats a tots els grups parlamentaris i a la pròpia Consellera. Per això, per fer el seguiment de com es concreten, s’implementen i es prioritzen les demandes, també us demanem la creació d’un grup de treball específic amb tots els grups parlamentaris i el MUCE.
  
Posteriorment, hem contactat amb la Conselleria d'Ensenyament per a sol·licitar una reunió amb caràcter d'urgència per tractar les mesures que tenen capacitat d'emprendre, i que esperem es facin en els propers dies.  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: El MUCE emplaça al Govern a presentar un Decret que eviti les retallades Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top