728x90 AdSpace

22 de juny 2016

La majoria del Parlament dóna suport a les reivindicacions en EducacióRepresentants sindicals de CCOO Educació, USTEC i ASPEPC al Parlament.


UNA GRAN MAJORIA DEL PARLAMENT DE CATALUNYA DÓNA SUPORT A LES REIVINDICACIONS DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA CATALANA

El passat 8 de Maig, la Federació d’Educació de CCOO va denunciar que el Departament d’Ensenyament presentava a la Mesa sectorial un ACORD-TRAMPA que pretenia imposar noves retallades a l’ensenyament públic com a condició per a introduir determinades millores al sistema.

Aquestes retallades, que es materialitzaven a suspendre de nou el dret del professorat major de 55 anys a reduir temps lectiu i a evitar que els substituts que hi tenien dret poguessin cobrar el mes de juliol, havien de servir per finançar l’augment de les plantilles dels centres d’alta complexitat i millorar les dotacions de recursos per atendre l’escola inclusiva.

Així és com el Departament d’Ensenyament va justificar la nova suspensió d’aquest drets: els diners es destinarien a augmentar els recursos a canvi de NO reposar els drets socials i laborals que ja portaven anys retallats. Aquest fet va ser, precisament, el que  va provocar la indignació dels delegats i delegades sindicals perquè no es pot negociar bescanviant uns drets per uns altres.

Per tant, ha de quedar molt clar que el departament d’Ensenyament mai va fiar el finançament d’aquestes millores a un increment pressupostari, sinó a una nova retallada dels drets socials i laborals del professorat de l’ensenyament públic. Si no hagués estat així, els delegats de CCOO no ens haguéssim tancat a la seu de la mesa sectorial aquell mateix dia, ni hauríem promogut un seguit de mobilitzacions que a dia d’avui no s’han acabat i que, igual com han protagonitzat el final de curs, també es faran sentir a l’inici del curs vinent.

La vinculació posterior, per part de l'executiu, de l’aplicació d’aquestes millores a la NO aprovació dels pressupostos ha indignat a gran part de la comunitat educativa, no només perquè implicava tornar a treure uns recursos amb el quals els centres ja hi comptaven pel curs vinent, sinó perquè també s’ha rebel·lat, per a alguns,  com a una estratagema per desvincular de l’acció de govern la responsabilitat política de les retallades.


Sigui com sigui, l’educació catalana ha dit prou i les reaccions a aquest anunci no s’han fet esperar. El Marc Unitari de la Comunitat Educativa, del qual CCOO n’és membre, s’ha dirigit a tots els grups parlamentaris per expressar el seu rebuig i la seva indignació davant les noves retallades que el Govern vol aplicar a l’ensenyament públic i ha aconseguit suport per tirar endavant una resolució parlamentària que, sense el Grup de Junts x Sí, han acordat la majoria de grups i que insta el Govern a adoptar les mesures executives i les iniciatives legislatives necessàries per procedir a l’ampliació o aprovació de crèdits extraordinaris. Llegeix tota la info aquí:

Els grups parlamentaris també han atès la petició, aquest cop en qualitat de sindicats representatius a la Mesa sectorial del personal docent no universitari, de CCOO, USTEC i ASPEPC. Després de setmanes mobilitzats, la Federació d’Educació de CCOO  reclamen també atenció per a la precària situació laboral del col·lectiu i exigim que el Govern deixi de quadrar els comptes amb els drets laborals del professorat. La majoria de grups, amb l’excepció de Junts x Si, s’han mostrat favorables a trametre una resolució per suspendre l’Acord de Govern que retalla els drets del professorat major de 55 anys i del personal substitut amb dret a cobrar el mes de juliol, un drets garantits gràcies a l’acord de 2005, signat en solitari per CCOO, i que aplega la major part dels drets arrabassats al col·lectiu docent.


PROPOSTA DE RESOLUCIÓ PRESENTADA AL PARLAMENT

1. El Parlament de Catalunya insta el Govern a: 
a) Derogar parcialment l’ Acord de Govern 70/2016, de 31 de maig, de mesures en matèria de personal docent dependent del Departament d'Ensenyament, (DOGC Núm. 7133 , 2.6.2016),  concretament els apartats 2 i 3 del text de l’acord.

b) Habilitar partides pressupostàries específiques per tal de mantenir, en conseqüència, la vigència dels apartats 1, 4, 5, 6, 7 i 8 de l’ Acord de Govern 70/2016, de 31 de maig, de mesures en matèria de personal docent dependent del Departament d'Ensenyament (DOGC Núm. 7133 , 2.6.2016).

c) Habilitar, igualment, partides pressupostàries específiques per tal de mantenir:
  • les plantilles i les dotacions de professionals de l’educació que el curs 2015/2016 van treballar als centres públics de Catalunya,
  • cobrir totes les noves necessitats per l’escolarització de nous alumnes, la creació de noves aules o centres educatius públics, previstos pel curs 2016/2017.
  • Incorporar especialment la cobertura de totes les baixes des del primer dia i des de l’1 de setembre a tots els centres públics de Catalunya.

d) Prendre les mesures legislatives necessàries per aturar el desplegament del decret 39/2014 fins a la seva derogació total.

e) Obrir un procés de negociació real en el si de la Mesa Sectorial de personal docent no universitari per revertir la pèrdua de condicions laborals perdudes dels seus treballadors i treballadores que permetin millorar la qualitat dels centres educatius públics.


USTEC                      CCOO                       ASPEPC

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: La majoria del Parlament dóna suport a les reivindicacions en Educació Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top