728x90 AdSpace

8 de set. 2016

Acampada davant del Departament en defensa de l'ensenyament públic


Els sindicats de l'ensenyament públic 
ens plantem
Per les substitucions des de l’1 de setembre i des del primer dia,
i en defensa de l’educació pública.

Els sindicats de l’ensenyament públic acampem davant del Departament d’Ensenyament per manifestar el rebuig unitari a les mesures de l’actual conselleria d’educació. D’aquesta manera, iniciem un seguit de mobilitzacions en defensa de l’educació pública.
Aquesta acampada vol denunciar que el personal substitut no és al centre l’1 de setembre. Els últims cursos el personal substitut s'incorporava al centre el primer dia lectiu (aquest curs el 12 de setembre), enguany el Departament ha avançat la seva incorporació dos dies abans. Els sindicats sotasignats creiem insuficient aquesta mesura i seguirem exigint que els substituts i substitutes tinguin el temps necessari per planificar, organitzar i preparar l’inici de curs igual que la resta de companyes i companys. Perquè disposar del temps necessari per planificar és qualitat educativa. També exigim que totes les substitucions, incloses les de curta durada, siguin cobertes des del primer dia. És imprescindible la cobertura de les substitucions per garantir la qualitat de l'ensenyament i respectar les condicions laborals dels treballadors i treballadores de l’educació. No podem parlar de qualitat educativa sense exigir al Departament que vetlli i treballi per millorar les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores  i és per això que continuarem i intensificarem la lluita fins recuperar:
  • La reducció de dues hores lectives al professorat major de 55 anys.
  • El cobrament del juliol dels substituts amb sis o més mesos treballats.
  • L’horari lectiu de 18h a secundària i 23 a primària.
  • I també exigim:
  • La retirada de l'extensió del pla pilot dels nomenaments i de la definició de perfils de llocs de   treball específics.
  • Cap tancament d’aules a l’ensenyament públic i reducció de ràtios.

Des d’aquest moment fem una crida a la mobilització del personal de tots els centres educatius públics de Catalunya i els convidem a afegir-se a l’acampada, per així donar suport  a aquestes
 reivindicacions  en contra de la política educativa del Departament que no serveix per afrontar els problemes reals de l’educació.

#VolemSubstitucions1Setembre

                            USTEC-STEs     CCOO       ASPEPC     CGT        UGT
Demà serà el primer dia per a molts substituts. Avui, un cop tancats els centres educatius, posem fi a l'acampada. Una vegada més, el Departament no escolta les nostres reivindicacions, compartides per la resta de la comunitat educativa i fins i tot, pel Parlament de Catalunya. 
Aquesta acció ha estat la primera d'un curs que serà calent. No ens aturarem fins que no recuperem les condicions laborals i de qualitat del servei anteriors a les retallades. 
Animem al professorat a:
Participar a les assemblees de zona i de centres convocades i a organitzar assemblees on no n'hi hagi. Aquestes assemblees han de perseguir l'objectiu comú de revertir les retallades que tant mal han fet els darrers sis anys. 
Començar el curs (12 de setembre) lluitant: amb pancartes, concentracions, cassolades i samarretes grogues
Participar a la concentració del 20 de setembre a les 18.00 a la Plaça de Sant Jaume. És molt important que aquestes mobilitzacions no siguin només de delegats sindicals. Ens comprometem a treballar per què sigui així.
Continuarem cercant la unitat sindical per tal que es vegi que la resposta serà conjunta, compartida i decidida fins que no aconseguim revertir les retallades i acabar amb el Decret de Provisió i Perfils i de les seves nefastes conseqüències.
Catalunya, 7 de setembre del 2016.

USTEC•STEs(IAC)    CCOO    ASPEPC•SPS    CGT    UGT  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: Acampada davant del Departament en defensa de l'ensenyament públic Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top