728x90 AdSpace

17 de febr. 2017

CCOO signa un nou ACORD. Full informatiu.
Els sindicats CCOO, USTEC-STEs i UGT, presents a la mesa sectorial de personal docent no universitari, hem signat dilluns 31 de gener de 2017 l'ACORD SOBRE MESURES EN MATÈRIA DE PERSONAL DOCENT.


CCOO signa un nou ACORD
que suposa un pas endavant en la recuperació de l’acord del 2005
Acord de la Mesa sectorial de personal docent de 31 de gener de 2017 pel qual s’acorden mesures en matèria de personal docent no universitari a partir del curs 2017-18

D’ON VENIM?
L’any 2005 CCOO signava en solitari un acord que millorava substancialment les condicions laborals dels treballadors i treballadores de l’educació pública i la qualitat educativa. A partir de l’any 2010, i, amb l’excusa de la crisi, molts dels drets aconseguits van ser suprimits. Han estat anys de retallades i pèrdua de drets; drets que van ser fruit de la mobilització, la negociació i l’acord.
Venim d’uns anys difícils en què precisament la negociació del Departament amb els representants dels treballadors i treballadores ha estat pràcticament inexistent. Aquest acord arriba després d’un període de negociació i mobilització llarg i dur. Amb la seva signatura iniciem la recuperació d’alguns drets laborals perduts.

QUÈ RECUPEREM AMB AQUEST ACORD:
Aquest acord suposarà un increment aproximat de 5.200 docents que correspondran a:

1. Increment de plantilla per assignar noves dotacions de personal docent i serveis educatius en el marc de l’escola inclusiva (187 aprox.), per millorar les plantilles en funció de la seva complexitat i diversitat de l’alumnat (300 aprox.) i per altres millores a l’atenció amb l’alumnat què es negociaran amb els representants dels treballadors i treballadores (650 aprox.).

2. Millora del total d’hores lectives assignades al centre per a la reducció lectiva del professorat amb càrrecs de coordinació a secundària (340 aprox.).

3. Reducció d’una hora lectiva setmanal a tot el professorat (2.800 aprox.).

4. Cobrament del mes de juliol pel personal substitut que hagi prestat sis o més mesos de serveis amb obligació de participar en cursos de formació al mes de juliol llevat que coincideixi amb la participació en una convocatòria d’oposicions.

5. Cobertura des del primer dia de les substitucions derivades de llicències i permisos amb una durada prevista de més de 7 dies i des de l’1 de setembre (497 aprox.).

6. Increment de 3.000.000 d’euros destinats al pla de formació permanent del professorat del Departament d’Ensenyament per l’any 2017.

7. Convocatòria de concurs d’oposició per a l’accés a la funció pública docent d’aproximadament 2.000 places.

8. El compromís del Departament de tenir en consideració la demanda de les organitzacions sindicals de reducció d’una altra hora lectiva en el marc de les negociacions del pressupost per als exercicis 2018 i 2019.

SEGUIREM LLUITANT PER #RevertirRetallades i recuperar el què és nostre

La nostra Federació continuarà lluitant amb la resta de les empleades i empleats públics de la Generalitat, per tal de revertir el conjunt de retallades aplicades durant aquests anys. CCOO tenim representació en diferents àmbits de negociació. Un d’ells és la Mesa General de la Funció Pública on es negocien les condicions laborals del conjunt de les empleades i empleats públics. És en aquesta Mesa on seguirem lluitant per:

 • Recuperar el 100% de retribució en cas d’incapacitat temporal.
 • Reducció de l’horari lectiu pels majors de 55 anys.
 • Recuperar el Fons d’Acció Social.
 • Tornar el primer estadi als sis anys.
 • Aplicació de les sentències del TJUE sobre personal interí substitut.
 • El retorn total de les pagues de 2013 i 2014.
 • Oferta pública d’ocupació per recuperar plantilles i reduir temporalitat.
L’altre és la Mesa Sectorial d’Ensenyament, on es negocien totes aquelles condicions laborals que afecten únicament als docents de l’ensenyament públic no universitari. En aquesta mesa seguirem exigint:

 • Reducció de l’horari lectiu pels majors de 55 anys.
 • 23 hores lectives a primària i 18 hores lectives a secundària.
 • Cobertura de les baixes i llicències des del primer dia.
 • Retirada del pla pilot de substitucions i de la definició de perfils de lloc de treball específics.
 • Baixada de ràtios.
 • Recuperació de reducció de jornada per recuperació de malaltia.
 • Increment de personal i recursos suficients per donar resposta a una educació de bona qualitat.
En el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) reafirmem el nostre compromís de seguir lluitant per una educació de bona qualitat que garanteixi les mateixes oportunitats a tota la ciutadania: baixada de ràtios, beques menjador i estudi, planificació escolar, escola inclusiva, escoles bressol...

CCOO SINDICAT PARTICIPATIU

En tot aquest procés hem consultat tant als nostres afiliats i afiliades com al conjunt de docents per saber si donarien suport a l’acord. La nostra afiliació, de forma molt majoritària (86%), ha considerat positiva la proposta. CCOO som un sindicat en què l’afiliació i els treballadors i treballadors participen de les decisions perquè la nostra força recau en qui representem. Creiem necessària aquesta participació per poder definir, analitzar i compartir la nostra tasca.

Encara estem lluny d’aconseguir la totalitat dels drets arrabassats però esperem que, tant el diàleg com la necessària negociació amb el Departament, es consolidin com a eines fonamentals per poder avançar en la recuperació total de les condicions laborals i en la millora de la qualitat educativa.


from CCOO Educació Pública http://ift.tt/2jzetAU
via IFTTT

 • Comenta amb Blogger
 • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: CCOO signa un nou ACORD. Full informatiu. Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top