728x90 AdSpace

2 de maig 2017

Mesa sectorial de 28 d'abril: Canviem a pitjor

Aquest divendres es va reunir la mesa sectorial amb tres punts a l’ordre del dia:


1.- Adjudicació de destinacions provisionals


Era, sens dubte, el tema estrella, i hem de lamentar el tarannà del Departament que fa pagar al personal substitut i interí, les conseqüències de les retallades i d’una mala praxi, limitant els seus drets i les seves condicions laborals. Els problemes que el Departament ara té són conseqüència de decisions preses que només responien als interessos d’una de les parts i CCOO no en serem còmplices.
 • Denunciem la manca de compromís per convocar una oferta pública plurianual que rebaixi la taxa d’interinitat al 8%, donant resposta a l’acord estatal de 29 de març signat per CCOO
 • Ens manifestem en contra de l’obligatorietat de participació del personal interí i substitut del bloc 1, tot i que entenem el caràcter excepcional davant la contractació de més de 5000 docents pel curs vinent fruit de l’acord de 31 de gener signat per CCOO, USTEC i UGT. Malgrat aquesta excepcionalitat, hem denunciat la manca d’estabilitat que el Departament ofereix al personal interí i substitut i hem demanat que es disposin en aquestes adjudicacions provisionals de totes les vacants disponibles, fins i tot aquelles corresponents a properes jubilacions de les quals es té notificació
 • Tornem a demanar que les propostes d’adjudicació formalitzades per les direccions dels centres sobre docents que els curs 2016-2017 han exercit un mínim de quatre mesos al mateix centre, reuneixin el requisit de 48 mesos de serveis prestats i no 12 mesos com es demana en aquesta resolució.
 • Rebutgem la mesura proposada d’entrevista prèvia a la proposta de nou professorat al centre per ocupar llocs específics i llocs ordinaris de Centres de Màxima Complexitat, i defensem mantenir el procediment habitual en la fase d’elecció, ja que tot el personal docent que compleix els requisits és vàlid per ocupar qualsevol plaça d’aquestes característiques. Rebutgem l’arbitrarietat d’aquest sistema d’accés a un lloc de treball públic i seguirem denunciant la seva implantació.
 • Estudiarem les actuacions de possibles denúncies respecte a l’anunci del Departament  la modificació en la presa de possessió dels interins amb IT(Incapacitat Temporal) o llicència per infantament o adopció,deixant de cotitzar a la Seguretat Social.


NOVETATS:

 1. S’inclouran en l’adjudicació prèvia la provisió de llocs referits a escola inclusiva IFE(pla pilot d’Itineraris Formatius Específics) i AIS (aules integrals de suport) i Programes de formació professional(PFI-PQPI)
 2. Es recupera el concepte de centres de recent posada en funcionament amb oferta educativa progressiva a efectes de proposta.
 3. Participació forçosa del personal interí del Bloc 1: 30 peticions com a mínim a llocs de treball de jornada sencera i/o 10, com a mínim, de llocs de mitja jornada.
 4. El personal interí podrà demanar especialitats docents que tingui reconegudes malgrat que no constin demanades a la borsa.
 5. El personal interí, en la fase d’elecció, podrà demanar llocs de treball específics amb perfil professional malgrat que no li consti acreditat en el registre informàtic en el moment de formalitzar la sol·licitud individual de participació.
 6. Es reconvertiran a llocs ordinaris els llocs específics amb perfil professional que no han estat adjudicats en la resolució provisional.
 7. S'incorpora un nou procediment específic amb requisit d’entrevista prèvia a les propostes de NOU professorat per ocupar llocs específics amb perfil professional i llocs ordinaris en Centres de Màxima Complexitat (CMC) amb dedicació de jornada sencera. Aquestes vacants es publicaran i s’obrirà un termini per a què el personal docent interessat manifesti la voluntat d’optar a aquesta proposta concreta i enviï el seu currículum al centre.
 8. No s’adjudicaran destinació a llocs de treballs ordinaris en CMC en la fase d’ofici ni a partir de peticions col·lectives de municipi, zona o comarca.
 9. El personal interí no podrà sol·licitar desistiment de participació en la fase d’elecció si consta  com a disponible a la borsa.
 10. El personal interí nomenat en aquests procediments d’adjudicació de destinacions provisionals que, amb data 1 de setembre de 2017, tingui vigent una llicència d’infantament o adopció o incapacitat temporal mantindrà el dret a la seva destinació però els efectes econòmics i administratius seran els del dia de la seva presa de possessió efectiva al centre.


TERMINIS:

BORSA:
16 de maig: es publicarà el número de barem de la borsa amb el que consta el registre informàtic el 10 de maig.
16 al 29 de maig:  termini de reclamacions pel número de barem i modificació de dades i confirmació a la borsa personal substitut sense serveis prestats.

ADJUDICACIONS :
16-29 maig: Personal interí
30 maig-12 juny: Funcionaris de carrera
26 juny-3 juliol:  seleccionats per oposició.

15 - 28 de juny: propostes de direcció

Si vols estar informa't de totes les novetats de les properes adjudicacions provisionals d'estiu, pots inscriure't en el següent formulari:


2.- RESOLUCIÓ per la qual s'estableixen les bases per a l'actualització i modificació de les dades dels aspirants que integren la borsa de treball de personal interí docent per al curs 2017-2018

El Departament informa que desapareix de les causes possibles per demanar no ser nomenades ocupar un altre lloc de treball fora del Departament d’Ensenyament.

CCOO no acceptem de cap de les maneres aquesta mesura i demanem que si el problema és només tècnic que el resolguin i continuïn facilitant als docents poder romandre a la borsa per aquest motiu congelant el número.


3.- Fusió de l’IMEB amb el Consorci d’Educació.
El Departament informa a les organitzacions sindicals, que en cap moment s'ha plantejat el traspàs del personal dels centres educatius municipals de l'Ajuntament de Barcelona al Departament d'Ensenyament, però que des de l'Ajuntament de Barcelona se'ls hi havia preguntat en alguna ocasió sobre els possibles efectes legals.

Així mateix, informa que no s'ha plantejat mai la integració de tot el personal dels centres educatius de la ciutat de Barcelona, en el Consorci d'Educació.

 • Comenta amb Blogger
 • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: Mesa sectorial de 28 d'abril: Canviem a pitjor Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top