728x90 AdSpace

12 de gen. 2018

CCOO ha denunciat l’Acord de condicions de treball del personal funcionari de carrera i interí

CCOO ha denunciat l’Acord de condicions de treball del personal funcionari de carrera i interí.

NO ENS CONFORMEM, VOLEM MÉS!

QUÈ ÉS AQUEST ACORD?

El III Acord sobre condicions de treball del personal de la Generalitat de Catalunya es va signar l’any 2005 i va finalitzar el 31 de desembre de 2008. Des d’aleshores, continua vigent perquè ni l’Administració ni els sindicats l’hem denunciat.

Aquest Acord regula els nostres increments salarials, el Fons d’Acció Social, les polítiques d’Ocupació Pública (com la selecció del personal o el sistema d’accés), la carrera professional, la conciliació de la vida personal i laboral, el dret a la formació, la seguretat, la salut laboral i la solució extrajudicial de conflictes, entre d’altres. Totes elles, matèries fonamentals per les nostres condicions laborals, retallades unilateralment per l’Administració en aquests anys d’estafa, anomenada crisi per alguns.


PER QUÈ ARA?

Ara es parla de la finalització de la brutal recessió que hem patit. Les xifres macroeconòmiques parlen d’increments de la productivitat i dels beneficis empresarials. Ara, les CCOO exigim que aquesta sortida de la crisi beneficiï d’una vegada als treballadors i treballadores. No ens podem permetre ajornar la negociació de les nostres condicions de treball.

CCOO no ens conformem a reclamar el retorn d’allò que ens han pres, sinó que hem de posar en l’agenda la negociació de les nostres condicions salarials i de treball. La denúncia que CCOO ha fet  del III Acord vol respondre a aquesta necessitat. És la nostra responsabilitat iniciar la negociació que ha de permetre millorar les condicions de treball del conjunt de treballadors i treballadores, mentre continuem exigint la recuperació de tot allò que ens han arrabassat.

CCOO volem recuperar la negociació col·lectiva per posar al dia i per actualitzar l’Acord de personal funcionari abans que deixi de ser una eina útil per a la defensa dels nostres interessos. Volem influir, des d’aquesta negociació, en els futurs escenaris pressupostaris dels anys vinents, per tal de millorar la nostra capacitat adquisitiva i per garantir l’increment del mínim salarial a la Generalitat.


QUÈ VOLEM?

Ens cal garantir uns nivells òptims d’ocupació pública de qualitat per no posar en qüestió el funcionament de l’administració i els serveis públics que mereix la ciutadania de Catalunya. Uns Serveis públics que, no ho oblidem, són garantia de cohesió social. Ens cal posar fi a la precarietat al món del treball i també a la Generalitat de Catalunya. Ens preocupa l’envelliment de les plantilles i que la seva renovació es faci de manera ordenada i planificada, sense afectació negativa a la prestació dels serveis.

CCOO volem parlar de jornada de treball i d’horaris, de la recuperació de serveis externalitzats, i en quines condicions ho fem.

CCOO volem parlar de polítiques d’igualtat i de la bretxa salarial. Volem parlar de millorar les possibilitats de conciliació de la vida personal i laboral. CCOO volem posar a sobre la taula la necessitat d’un gir de 180 graus a la política de salut laboral de la Generalitat, així com situar la necessària presència sindical en la resolució dels conflictes laborals.

I volem més...


I VOLEM FER-HO AMB TU

 articularà la participació de l’afiliació i del conjunt de treballadors i treballadores per poder elaborar conjuntament una proposta que doni resposta a les necessitats reals del nostre col·lectiu. La vostra participació i aportacions són imprescindibles perquè el sindicat pugui negociar amb garanties les condicions de treball de les persones a qui representa.


SENSE OBLIDAR-NOS DEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT, A QUI LI CONTINUEM EXIGINT

Que es deroguin els acords de govern d'aplicació de mesures excepcionals en matèria de personal docent no universitari dependent de la Generalitat de Catalunya durant el període 2012-2015 que encara estan vigents. Recordem que aquestes mesures van suposar una retallada de condicions laborals que encara no hem recuperat:

-      El cobrament del primer estadi al cap de sis anys
-      Reducció de jornada per recuperació de malaltia
-      La recuperació de l’horari lectiu (23 h a primària, 18 h a secundària)
-      La reducció de dues hores lectives als majors de 55 anysEt necessitem per avançar en la negociació. Et necessitem per acabar amb els atacs que hem rebut per ser treballadores i treballadors de la Generalitat i del Departament d’Ensenyament. Et necessitem per aconseguir drets per a tothom.


VINE I LLUITA AMB NOSALTRES!
  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: CCOO ha denunciat l’Acord de condicions de treball del personal funcionari de carrera i interí Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top