728x90 AdSpace

18 de gen. 2018

La Federación de Enseñanza de CCOO lluita perquè les oposicions que es convocaran el 2018 permetin una reducció real de la temporalitat

Els nostres companys i companyes de CCOO arreu de l’Estat espanyol es troben
en plenes negociacions amb el Ministerio per regular la convocatòria d’oposicions que s’ha de fer pública aquest any.

Recordem que aquestes oposicions es deriven de l’acord que vam signar a Madrid el 29 de març del 2017 i que no tenen relació directa amb les oposicions que ja ha convocat la Generalitat de Catalunya.

La Federación de Enseñanza de CCOO ha manifestat el seu rotund rebuig a la proposta ministerial de canviar i ampliar el temari per a les convocatòries d'oposicions que s'inclouen dins de l'Acord per a la Millora de l'Ocupació signada el març de 2017 per Govern i sindicats. En la reunió de la Taula Sectorial d'Educació celebrada el 17 de gener, el sindicat ha exigit als representants del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport el seu manteniment durant tot el període de temps en el qual es desenvolupi l'oferta extraordinària d'ocupació, que el seu objectiu és reduir al 8% el nombre de docents interins. En l'actualitat, un de cada quatre professors és temporal.

La proposta inicial d'Educació comprèn una ampliació del temari i canvis substancials en el seu contingut a partir de 2020. CCOO argumenta que el Ministeri no té en compte el caràcter extraordinari de les convocatòries, a les quals es presentaran moltes persones que han estat utilitzant els actuals temaris i que, a causa de les limitacions de la taxa de reposició
imposada durant els últims anys, no han pogut accedir a una plaça de funcionari. 
Podeu llegir més aquí


Igualment, la Federación ha elaborat un informe jurídic on, després d'analitzar la jurisprudència existent, CCOO defensa un sistema selectiu que adopti la forma de concurs-oposició. En concret, advoca per una oposició composta per una única prova i una valoració del 55% en el còmput global, i una fase de concurs amb un pes del 45%, tal com assenyala la sentència del Tribunal Constitucional 185/1994, de 20 de juny. 

  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: La Federación de Enseñanza de CCOO lluita perquè les oposicions que es convocaran el 2018 permetin una reducció real de la temporalitat Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top