728x90 AdSpace

8 de maig 2018

Ni LOMCE, ni retallades, ni criminalització: aquest 8 de maig ens mobilitzem


Ni LOMCE, ni retallades, ni criminalització: aquest 8 de maig ens mobilitzem

Dimarts 8 de maig, diferents agents de la comunitat educativa, entre els quals ens trobem CCOO, ens mobilitzem arreu de l’Estat.

Volem fer pales que mentre el Govern del PP defensa uns pressupostos continuistes que segueixen atemptant contra la qualitat de l'educació, l'alumnat segueix fent classe en aules massificades i sofrint avaluacions externes, centres educatius deteriorats, faltes de resposta d'atenció a la diversitat, etc.; les famílies segueixen augmentant la despesa per compensar l'absència de beques i els dèficits d'atenció a les escoles, etc.; i el professorat segueix enfrontant-se a la solitud d'una aula amb massa nens i nenes, amb un nombre d'hores lectives excessiu, amb disminució de sou quan requereixen una baixa per malaltia, situacions d'interinitat que s'allarguen indefinidament al llarg dels anys, etc. Una situació que és responsabilitat directa de les administracions dirigides per la dreta espanyola i catalana a Madrid i al Govern de la Generalitat.

CCOO creiem imprescindible derogar efectivament la LOMCE, revertir les retallades i aconseguir un increment real del pressupost destinat a l’educació, a casa nostra i al conjunt de l’Estat.

A Catalunya, molt especialment, cal plantar cara a l’ofensiva del Govern Rajoy i de determinats partits polítics i mitjans de comunicació, per criminalitzar als i les professionals de l’educació amb acusacions gratuïtes d’adoctrinament, manipulació o incitació a l’odi. Una veritable campanya contra l’escola catalana, on es barregen indiscriminadament atacs contra l’actual model lingüístic i contra el lliure debat a les aules, a la que hem de fer front de manera unitària i transversal.

Per tot això, fem una crida al conjunt de la comunitat educativa a mostrar el seu rebuig a les polítiques retrogrades, retalladores i criminalitzadores del govern del PP concentrant-nos el proper dimarts 8 de maig, a les 10 del matí, a la Delegació del Govern central a Catalunya (C/Mallorca 278, Barcelona). Des de CCOO hem demanat una reunió amb el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Josep Enric Millo, per fer-li arribar el nostre rebuig i la nostre reclamació d’un canvi radical en les polítiques d’educació del Govern que representa.


  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: Ni LOMCE, ni retallades, ni criminalització: aquest 8 de maig ens mobilitzem Rating: 5 Reviewed By: D
Scroll to Top