728x90 AdSpace

5 de set. 2018

La digitalització no ha de passar pel davant de les persones


QUE ENS PAGUIN EL QUE ENS DEUEN

El Govern aplica una estratègia dilatòria en la restitució dels drets i salaris dels empleats públics de la Generalitat, tot incomplint els seus acords així com els acords del Parlament de Catalunya.
El 20 de juliol el Govern a la Mesa General de negociació de les condicions laborals dels empleats i empleades públiques de la Generalitat de Catalunya es va negar a atendre cap demanda social.

La major part de les demandes plantejades per CCOO eren:

  • Concrecions d’allò que ja havíem signat a la Mesa General de l’Estat: pagament del 100% del salari en tots els casos de baixa per IT, increment salarial de l’1,50% per a tot l'any 2018, més un 0,25% amb efectes 1 de juliol i negociar un increment addicional del 0,2%.
  • Revertir retallades que només han recaigut sobre les treballadores i treballadors amb condicions laborals vinculades a la Generalitat de Catalunya: restitució de les pagues extres de 2013 i 2014.

L’Administració catalana no va voler fer efectiva cap d’aquestes mesures i es va negar a tornar-nos els diners que ens va treure de les pagues extres del 2013 i 2014. Pitjor encara va ser l’intent de lligar les pujades retributives al manteniment del càstig econòmic per les companyes i companys malalts.


El 28 d’agost el Govern va acordar treure a concurs 4 licitacions per valor de 899 milions d’euros en qüestions relacionades amb les noves tecnologies.

Als treballadors i les treballadores de la Generalitat el Govern ens deu l’import de 2 pagues extres, una de l’any 2013 i l’altra de l’any 2014, que suposen, aproximadament, un total de 1.200 milions d’euros (600 M cada una) segons consta en actes de la Mesa General. No hi ha manera que el Govern ens pagui aquest deute.

CCOO exigim que ens paguin ja aquestes 2 pagues que ens van prendre.

CCOO sabem dels projectes de digitalització de l’Administració i del país que lidera el Conseller Puigneró, responsable de la conselleria de Polítiques Digitals i responsable, també, de la Funció Pública de la Generalitat. La tecnologia, en tot cas, ha d’estar al servei de les persones, no els ha de passar pel damunt ni ser l’excusa per l’incompliment dels seus compromisos amb els treballadors públics.

CCOO reclamem al Conseller Puigneró i al Govern de la Generalitat que facin Justícia, d’una vegada per totes, als seus treballadors i treballadores. CCOO exigim que el Govern prioritzi saldar el deute amb la seva plantilla. Governar és gestionar recursos que sempre són escassos, ho sabem. Però governar també és prioritzar. I ja és hora que el Govern de la Generalitat doni prioritat a retornar l’import d’aquestes 2 pagues extres que ens deuen. Ens les deuen perquè ens les van prendre. És de justícia que ens les retornin. Cal recordar que la Generalitat de Catalunya és l’única administració que no ha restituït els drets i salaris que vas ser retallats als empleats públics.

CCOO volem recordar que el Govern, el seu President i el mateix Conseller Puigneró han manifestat de paraula i en públic el seu “agraïment” a les empleades i als empleats de la Generalitat per fer funcionar l’Administració en un context difícil per la situació política.

CCOO li diem al Govern, al seu President i al Conseller Puigneró que no n’hi ha prou amb les paraules. Agraïm els agraïments verbals però no són suficients. Cal fer justícia amb el retorn de les pagues a qui s’ha guanyat el dret de cobrar-les. Un dret guanyat ja fa 5 anys!. El Govern ha tingut massa temps per dur a terme el retorn i no pot seguir en aquesta estratègia dilatòria incomplint els seus compromisos i els acords signats amb els sindicats i en el Parlament.

CCOO no volem entrar a qüestionar una per una totes les decisions del Govern que suposin despesa econòmica (que són moltes i en diversitat d’àmbits), però sí que estem legitimats per exigir al Govern que posi al capdamunt del llistat de prioritats de despesa el retorn de les pagues. Ho fem com a representants legítims dels treballadors i les treballadores de la Generalitat que dia rere dia fan funcionar l’administració.

CCOO exigim que el Govern faci justícia als homes i dones que fan funcionar els serveis públics en benefici de la ciutadania. Exigim:

  • Un acord de Govern que retorni el cobrament del 100% de les retribucions per tots els casos d’IT, amb caràcter immediat, i efectes retroactius des de la signatura de l’acord estatal.
  • El cobrament immediat de l’1,75% i dels endarreriments corresponents.
  • La negociació de l’increment addicional del 0,2% de la massa salarial.
  • Retorn de les pagues JA!
  • Derogació de la llei 5/2012, de retallades del Govern de la Generalitat i obertura d’un veritable procés negociador que permeti recuperar allò que ens vam arrabassar amb les retallades i millorar les nostres condicions de treball (jornada, conciliació, estabilització...) tal com estan fent moltes altres administracions.


Volem el que és nostre. Fets, no paraules!


  • Comenta amb Blogger
  • Comenta amb Facebook
Item Reviewed: La digitalització no ha de passar pel davant de les persones Rating: 5 Reviewed By: .
Scroll to Top